Obavijesti

Sport

Komentari 203

Nizozemci nam zabili u zadnjim sekundama i uzeli bod! Sjajni Martinović utrpao 12 golova...

Nizozemci nam zabili u zadnjim sekundama i uzeli bod! Sjajni Martinović utrpao 12 golova...
6

Hrvatska je imala i plus tri, ali ipak nije uspjela pobjedom oprostiti se od Eura. Nizozemska je zabila u zadnjem napadu za konačnih 28-28. Kauboji su tako prvenstvo završili na osmom mjestu

U svom posljednjem nastupu na Europskom prvenstvu, hrvatska rukometna reprezentacija je u Budimpešti protiv Nizozemske odigrala 28-28 osvojivši četvrto mjesto u skupini.

Pokretanje videa...

Hrvatska ostala bez polufinala Eura 01:00

Bio je to sedmi susret odabranika Hrvoja Horvata na prvenstvu i prvi remi.

U prvom dijelu natjecanja Hrvatska je ostvarila dvije pobjede (Srbija, Ukrajina) i jedan poraz (Francuska), a u drugom krugu pobjedu (Island), dva poraza (Crna Gora, Danska), te večerašnji remi.

Budimpešta: EHF Europsko prvenstvo: Nizozemska - Hrvatska

Hrvatska je povela 2-0 i 3-1, no uslijedila je nizozemska serija 3-0 za prvo vodstvo najugodnijeg iznenađenja ovog EP-a. U idućih desetak minuta igralo se gol za gol, a Nizozemci su u 22. minuti prvi put imali +2 (11-9). S dva gola prednosti su otišli i na odmor (15-13).

U nastavku je Hrvatska brzo uspjela izjednačiti, u 46. minuti i povesti sa 20-19, a dvije minute kasnije i s tri gola prednosti (22-19). No, četiri minute prije kraja Nizozemska se približila na samo gol zaostatka (26-25), da bi minutu prije kraja  izjednačila na 27-27. Tin Lučin je doveo Hrvatsku u vodstvo 20 sekundi prije kraja, a u posljednjim trenucima je izjednačio Luc Steins.

Budimpešta: Hrvatska nakon napete završnice s Nizozemskom odigrala 28:28

Hrvatsku su predvodili Ivan Martinović sa 12 golova, te Marin Šipić s osam golova, dok su u nizozemskim redovima najefikasniji bili Luc Steins sa šest i Tom Jansen s pet golova.

Budimpešta: Hrvatska nakon napete završnice s Nizozemskom odigrala 28:28

U ranije odigranom susretu Island je pobijedio Crnu Goru sa 34-24 zadržavši izglede za plasman u polufinale.

Island je odlučno krenuo u dvoboj protiv Crne Gore, u samom otvaranju poveo sa 6-1, a pred kraj prvog poluvremena imao i 10 golova prednosti (17-7), pa je pitanje pobjednika praktički bilo odlučeno. Najefikasniji u sastavu Islanda bio je Omar Ingi Magnusson sa 11 golova, a isti učinak u sastavu Crne Gore imao je Miloš Vujović.

Budimpešta: EHF Europsko prvenstvo: Nizozemska - Hrvatska

U posljednjem susretu iz ove skupine večeras se sastaju Danska i Francuska. Danci su osigurali plasman u polufinale, ali ne i prvo mjesto u skupini.

Ukoliko Francuska pobijedi, tada će Francuska u polufinale s prvog, a Danska s drugog mjesta. Ako susret Danske i Francuske završi neodlučeno, tada će Danska u polufinale s prvog, a Francuska s drugog mjesta. Island može do polufinala jedino ako Danska porazi Francusku.

Još u utorak je prvo mjesto u skupini II u Bratislavi osigurala Španjolska, a u polufinale se kao druga plasirala i Švedska.

HRVATSKA - NIZOZEMSKA 28-28 (13-15)

Budimpešta. Multifunkcionalna Arena. Suci: Mirza Kurtagić i Mattias Wetterwik (Švedska).

  • HRVATSKA: Pešić 4, Pilipović 1 obrana; Marić, Gadža 1, Gojun, Maraš, Načinović, Čupić 1, Cindrić 2, Lučin 2, Martinović 12 (5), Šipić 8, Ćavar, Glavaš, Srna 2, Jelinić 
  • NIZOZEMSKA: De Knegt 1, Van Leeuwen 6 obrana; Stavast 1, Ten Velde 3, Blaauw, Schoenacker 1, Bourget 4 (4), Sluijters, L. Steins 6, Benghanem 2, Schagen 4, I. Steins 1, Boomhouwer, Smit, Jansen 5, Baijens 1
  • Isključenja: Hrvatska 6 minuta; Nizozemska 6 minuta
  • Sedmerci: Hrvatska 5/5; Nizozemska 4/4 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko prvenstvo, drugi krug, zadnje kolo 18:00 , Budimpešta
Hrvatska
28 : 28
Nizozemska
Sortiranje događaja
60'

Pa je li ovo moguće! Lučin nam je donio vodstvo, ali Luc Steins je probio našu obranu i zabio nekoliko sekundi prije kraja. Šteta. Kraj utakmice. Imali smo sve u svojim rukama, plus tri, ali morat ćemo se zadovoljiti remijem za kraj Eura. 

59'

I nažalost, Nizozemci su izjednačili. Stavans je zabio za 27-27. Mogli su suci suditi i probijanje, ali nisu očito gledali što se događa na crti. 

59'

Bravo, Filipe! Nizozemci su imali napad za izjednačenje, ali Glavaš je presjekao loptu i dao nam priliku da odemo na plus dva. No, nismo iskoristili.

57'

Ivan Martinoviiiiiiiiiiiiiiiiić! Kakav igrač, ljudi moji. Igra utakmicu života. Probio je i nizozemsku obranu, i golmana i mrežu. Njegov 12. gol!

56'

Opet smo srljali u napadu, izgubili loptu, a Nizozemci su smanjili na minus jedan. Imali smo plus tri, ali nikako da mirno privedemo utakmicu kraju. 

Komentari 203