Sport

Komentari 0

Država nagradila hrvatske olimpijce, evo koliko su dobil

Država nagradila hrvatske olimpijce,  evo koliko su dobil

Na Olimpijskim igrama Hrvatska je osvojila osam medalja te je za odličja na tim Igrama isplaćeno 4.252.000,00 kuna, dok je sedam medalja za na OI nagrađeno s 2.398.000,00 kuna

Hrvatske sportašice i sportaši na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju ovo ljeto osvojili su ukupno 15 medalja te je za ta postignuća Ministarstvo turizma i sporta isplatilo državne nagrade u ukupnom iznosu od 6.650.000,00 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na Olimpijskim igrama Hrvatska je osvojila osam medalja, tri zlata, tri srebra i dvije bronce te je za odličja na tim Igrama isplaćeno 4.252.000,00 kuna (za osvojenu srebrnu medalju u gimnastici i jedrenju po 390.000,00 kuna, za zlato i broncu u taekwondou 900.000,00 kuna, za zlato i broncu u veslanju 1.202.000,00 kuna te za zlato i srebro u tenisu 1.370.000,00 kuna), dok je na rekordnim Paraolimpijskim igrama osvojeno sedam medalja za koje su ukupno dodijeljene državne nagrade u iznosu od 2.398.000,00 kuna.

- Naše sportašice i sportaši ponovno su nas oduševili ovo ljeto, donijeli nam puno radosti i učinili nas ponosnima te su ove državne nagrade samo jedan od načina skrbi za njih. Vlada RH je 2017. godine iznos ovih nagrada povećala za sto posto, a kontinuirano se brine i o svim segmentima sporta, od brige za vrhunske sportašice i sportaše, do ulaganja u sportsku infrastrukturu, velike sportske manifestacije te poticanje zdravstveno-usmjerenog tjelesnog vježbanja kod opće populacije. Mi ćemo i dalje činiti sve kako bismo sport adekvatno razvijali na svim razinama, a našim sportašicama i sportašima želim puno uspjeha u daljnjem radu te na treninzima i natjecanjima koja su pred njima - izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Zagreb: Hrvatska udruga turizma predstavila projekt "Tisuću učenika, milijun doživljaja"

Državne nagrade za vrhunska sportska postignuća dodjeljuju se sportašima, sportskim ekipama i djelatnim stručnim sportskim osobama (izbornik, trener, sportski liječnik, fizioterapeut, serviser i sl.) koje utvrđuje nacionalni sportski savez, kao priznanje za osvojene zlatne, srebrne i brončane medalje, odnosno za osvojeno prvo, drugo ili treće mjesto na olimpijskim, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih te svjetskim i europskim seniorskim prvenstvima u olimpijskim i paraolimpijskim sportovima i disciplinama te u olimpijskim sportovima i disciplinama za gluhe. Nagrada se može dodijeliti i sportašu, sportskoj ekipi ili stručnoj sportskoj osobi za osvojenu zlatnu medalju na svjetskim i europskim seniorskim prvenstvima u neolimpijskim, neparaolimpijskim sportovima i neolimpijskim sportovima gluhih koji u Republici Hrvatskoj imaju dulju tradiciju te u slučajevima kada sportsko postignuće pojedinca ili sportske ekipe ima osobitu međunarodnu vrijednost i značaj.

Ukupni iznos do sada dodijeljenih državnih nagrada u 2021. godini je 11.159.133,33 kn.

Najčitaniji članci