Obavijesti

Sport

Komentari 14

Hrvatski 'ubojica' Luka Jelčić večeras debitira za Bellator!

Hrvatski 'ubojica' Luka Jelčić večeras debitira za Bellator!
1

MMA borac iz Zagreba, popularni Hitman Luka Jelčić, večeras u Italiji debitira u drugoj najjačoj svjetskoj promociji Bellatoru. Prijenos glavnog programa počinje u 20 sati navečer

VIDEO

Dosta i iznenađujuće dugo čekali smo na debi Luke Jelčića (10-2) u nekoj od najjačih MMA promocija svijeta. No, i to će se večeras dogoditi. Luka u sklopu Bellatora 190 u Italiji ima službeni debi u borbi s Brandonom Girtzom (14-7). Njegov debi bit će doglavna borba večeri.

 

THE KILLCHAIN. #TeamHitman #builttolastfitness #firepower #sbgireland #thekillchain #warready

Objavu dijeli Luka Jelcic (@lukajelcicmma)

Mnogi, pa i mi, pitali su se kako to da popularni 'Hitman' nije već debitirao u nekoj najjačoj promociji. Bio je FFC i TEF prvak, završavao je svoje protivnike, na trenutke izgledao toliko impresivno i dominantno da je odlazak u UFC ili Bellator bio samo pitanje vremena. To se na koncu i dogodilo.

No, da bi nešto mogao napraviti u karijeri morao je napustiti Hrvatsku.

- Živim u Dublinu već skoro tri godine, moja zaručnica Ivana i ja smo preselili iz financijskih razloga, tj. "trbuhom za kruhom" kako se kaže, a odlučili smo se za Dublin zbog kontakta s mojim trenerom Johnom Kavanaghom, koji nam je i omogućio sve što danas imamo - rekao je Luka za 24sata pa otkrio malo više o čovjeku koji stoji iza svega:

- John je jedna nevjerojatna individua koja je izgradila SBG (MMA dvorana u Dublinu op. a.) u Irskoj iz prašine svojom voljom i radom, na taj način je ujedno i motivacija te primjer svima nama borcima kako doći do bilo čega u životu. Jednostavno - radom. On je u kutu svima nama - od Gunnara Nelsona, Conora McGregora, mene pa skroz do amatera i juniora, mi smo svi isti na strunjači i borilištu za njega i svima nam se maksimalno posvećuje svaki dan.

 

Takk fyrir æfinguna! #mjolnirmma #sbgi #ireland #iceland #spain #croatia #pugilism

Objavu dijeli Luka Jelcic (@lukajelcicmma)

Upravo je inspirativni John Kavanagh Luki stajao u kutu kada je uzeo i FFC-ov pojas, a bit će tu i večeras na službenom debiju u Bellatoru.

- John me naučio puno stvari, u suštini razmišljamo isto. Tretira me kao obitelj, uz to što mi je trener, on mi je kao stariji brat i uzor na puno načina. Svaka njegova riječ, kako pohvala tako i kritika, mi znače jako puno i motiviraju me da radim više, jače i kvalitetnije.

Luka je trebao debitirati i u UFC-u, ali, kako kaže, lobiji su prejaki i njegov nastup u elitnoj MMA promociji nažalost nije se dogodio. Večerašnji protivnik bit će mu Brandon Girtz, iskusni borac koji je već dva puta predvodio Bellatorov event. Trenutno ima niz od tri poraza stoga bi Jelčić itekako mogao iskoristiti lošu formu Amerikanca i slavljem obilježiti debi.

- Došao sam učiti od najboljih, trenirati s najboljima i postati jedan od najboljih. Tu sam da predvodim cijelu novu generaciju hrvatskih i SBG boraca i ostavim trag u ovom sportu, da pokažem svijetu kakvi smo mi Hrvati ratnici, od pamtivijeka pa do sad. Dosta mi je slušanja naših ljudi kako se podcjenjuju i kukaju. Mi smo ratnici, to nosim sa sobom u kavez i pokazat ću to cijelom svijetu - zaključio je za 24sata Luka Jelčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao