Obavijesti

Sport

Komentari 18

Hrvatsko tenisko čudo: Nemam više mjesta za pehare, a jedan s Orange Bowla razbio se na putu

Hrvatsko tenisko čudo: Nemam više mjesta za pehare, a  jedan s Orange Bowla razbio se na putu

Sjajna Petra Marčinko (16) u nedjelju je ispisala povijest u SAD-u. Osvojila je Orange Bowl u singlu i parovima te pokazala o kakvom talentu je riječ. 'Osvojiti ovako važan turnir i biti prva na svijetu, jako puno znači. Ovo mi je najveći uspjeh do sada'

VIDEO

Hrvatski tenis definitivno ne mora brinuti za svoju budućnost jer dobio je još jednog dijamanta. Ona se zove Petra Marčinko (16) i za nju ćete još čuti. Ovo je samo početak. 

Pokretanje videa...

01:42

Fantastična Petra u utorak se probudila kao prva juniorka svijeta. I to sve zbog povijesnog uspjeha dan ranije. Marčinko je u jakoj konkurenciji osvojila prestižni Orange Bowl, jedan od najcjenjenijih turnira na svijetu u kategoriji do 18 godina. I to dvaput. Prvo je u finalu pobijedila Ruskinju Dijanu Šnajder, a nedugo nakon tog meča je s istom igračicom udružila snage te osvojila naslov u parovima pobijedivši sestre Fruhvirtove.

12. Zagreb Ladies Open, Petra Marčinko - Kurumi Nara

Postala je prva tenisačica koje je u istoj godini osvojila dva trofeja na Orange Bowlu, a posljednja naša slavodobitnica na tome prestižnom turniru bila je Ana Konjuh 2012. godine. Upravo joj je ona i uzor. 

- Osvojiti ovako važan turnir i biti prva na svijetu, jako puno znači. Ovo mi je najveći uspjeh do sada. Ana mi je jedan od uzora. Čujem priče o njoj i to mi je uvijek neki put kroz karijeru - kazala je Marčinko za HRT

A zašto uopće tenis, nije potrebno objašnjenje. Dovoljno je pogledati njezin datum rođenja. Rođena je 4. prosinca 2005. godine, na dan kada je Hrvatska osvojila prvi Davis Cup. 

- Tenisom sam se počela baviti s negdje 6 godina. Tata me odveo na trening. To je bio prvi sport koji sam ikad probala i nisam ni pokušavala ništa drugo. Za nekih pet godina želim bit na WTA touru. Želim osvojiti Grand Slam, to je nekakav cilj. Mislim da je to najviše što možeš u tenisu napravit.

Cijela sezona išla je kao po loju. Nastupila je na Ladies Openu u Zagrebu gdje je došla do skalpa karijere. Pobijedila je iskusnu Japanku Kurumi Naru, nekad TOP 50 igračicu svijeta. I bio je to sjajan poticaj za daljnji razvoj. Uspjesi u juniorskoj konkurenciji samo su se redali. 

12. Zagreb Ladies Open, Petra Marčinko - Kurumi Nara

- Cijela sezona je uglavnom bila dosta dobra. Krenula sam s tom Južnom Amerikom, od par turnira osvojila sam jedan, igrala sam Grand slamove, što mi je bilo dobro iskustvo. Bilo je tu i četvrtfinale na US openu, to mi je najbolji rezultat na Grand slamovima i sad sam nedavno osvojila taj Grade A. Sve zajedno baš dobro - kaže Petra.

Iz turnira u turnir pokazuje kako je riječ o izvanserijskom talentu, a to joj je stvorilo i slatke probleme. Pehara je sve više, a na policama više nema mjesta pa su neki morali završiti na podu. 

Osvojila je dva pehara, ali iz SAD-a se vratila samo s jednim.

- Razbio mi se na putu pa imam samo jedan. Valjda će mi poslati - rekla je za RTL sjajna Petra pred kojom je velika budućnost. 

I ovo je samo početak. Uz strašan talent, veliku volju i ogromnu upornost, rezultat ne može izostati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"