Obavijesti

Sport

Komentari 168

Čudesna atmosfera u Szegedu: Hrvatska srušila Srbiju i došla na korak od drugog kruga!

Čudesna atmosfera u Szegedu: Hrvatska srušila Srbiju i došla na korak od drugog kruga!
10

Nakon poraza od Francuske u prvom kolu, Hrvatska je osjetila i slast pobjede na EP-u u Slovačkoj i Mađarskoj. Naši rukometaši pobijedili su Srbiju (23-20) i tako ostali u igri za drugi krug. Za dva dana igramo protiv Ukrajine

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine C Europskog prvenstva u Szegedu svladala Srbiju sa 23-20 (11-9).

Pokretanje videa...

Hrvatski i srpski navijači zajedno pjevaju 00:31

Po šest golova za Hrvatsku postigli su Ivan Čupić i Ivan Martinović, pet je dodao Tin Lučin, tri Luka Cindrić, dok su Bogdan Radivojević s pet i Lazar Kukić s četiri gola bili najbolji kod Srbije.

U dvoboju koji je praktički odlučivao o drugom putniku u drugi krug natjecanja iz ove skupine uz sigurnu Francusku Hrvatska je imala kontrolu rezultata od početka do kraja dvoboja.

Szeged: EHF Europsko prvenstvo, Hrvatska - Srbija

Iskusni Čupić otvorio je utakmicu iznudivši isključenje suparničkog igrača u prvom napadu, a onda je postigao i prva dva gola na dvoboju te dao ton čitavoj utakmici.

Jedino vodstvo Srbije dogodilo se sredinom prvog dijela kada je bilo 6-7, ali tada se "probudio" Cindrić i s tri gola do odlaska na odmor odveo Hrvatsku do 11-9.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group C - Croatia v Serbia

Izbornik Hrvoje Horvat je u drugom dijelu napravio promjenu na vratima i umjesto indisponiranog Pešića uveo Šunjića što se pokazalo punim pogotkom. Upravo je Šunjić s tri vezane obrane kod rezultata 12-11 omogućio novi bijeg na 14-11.

Deset minuta prije kraja bilo je 19-15, dvije minute prije zvuka sirene i 23-18 te je Hrvatska izborila važnu pobjedu.

Za prolazak u drugi krug Hrvatska još treba u ponedjeljak od 18 sati svladati otpisanu Ukrajinu, a Srbija ne smije pobijediti dvije razlike i više. 

Nakon dva kola vodi Francuska s četiri boda, Srbija i Hrvatska imaju po dva, a Ukrajina je na dnu bez bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko prvenstvu u rukometu, drugo kolo 20.30 , Szeged
Hrvatska
23 : 20
Srbija
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Malo smo se opustili u završnici i primili dva gola, ali nema veze. Pobijedili smo Srbiju 23-20 i došli na korak od drugog kruga. 

U drugom poluvremenu smo kontrolirali susret, držali dva razlike, a u završnici konačno došli na plus pet i riješili pitanje pobjednika.

Luka Cindrić donio nam je dimenziju više, pokazao je kakva je klasa i koliko nam znači. S njim smo 50 posto jači i to se već danas vidjelo.

Stigli smo na korak od drugog kruga. Za to ćemo morati pobijediti Ukrajinu, a uz to Srbija ne smije pobijediti Francusku s plus dva. Nadamo se da se to neće dogoditi. 

Najbolji u našim redovima bili su Čupić i Martinović sa šest golova, Lučin je utrpao pet, a Cindra tri. Srbiju je predvodio Radivojević s pet golova. 

60'

Ma tooooooooooooooooooooooooooo! Čupić je povećao na plus četiri, a Mate Šunjić je potom zabio s gola na gol. Kakva atmosfera u Szegedu, gori sve.

58'

Martinoviiiiiiiiiiiiiiiiiiić. Tako je! Publika je na nogama, na korak smo od pobjede. Njegov šesti gol za plus četiri. Srbi moraju riskirati jer sve manje vremena je do kraja. 

56'

Mateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Kako bitna obrana našeg profesora. Njegova četvrta i to još vrijednija jer je s igračem manje. Idemo zaključiti ovu priču!

55'

Šteta. Ispali smo naivni, Srbi su zaradili sedmerac. Radivojević je pogodio za 20-17 i dao nadu svojoj momčadi u povratak. Moramo sada zabiti. 

Komentari 168