Obavijesti

Sport

Komentari 3

Htio obrisati nos pa se zabio u zid: Operirali su ga osam sati

Htio obrisati nos pa se zabio u zid: Operirali su ga osam sati
1

Britanski biciklist Chris Froome nastradao je na Tour de Franceu na jednoj nizbrdici i to na prilično bizaran način. Nos mu je curio pa ga je htio obrisati, ali je izgubio kontrolu nad biciklom. Slomio je butnu kost i lakat

VIDEO

Četverostruki osvajač Tour de Francea Chris Froome (34), koji je u srijedu teško ozlijeđen, operiran je u bolnici u Saint-Etiennu gdje će ostati još nekoliko dana, a potom bi liječenje mogao nastaviti u Veliki Britaniji. 

Britanski biciklist nesreću je doživio prilikom pregleda trase 4. etape utrke Critérium du Dauphine, koja biciklistima služi kao glavna provjera uoči Toura. Na jednoj nizbrdici Froome je pokušao obrisati nos i u tom trenutku je nalet bočnog vjetra skrenuo njegov prednji kotač te je izgubio kontrolu nad biciklom i pri brzini od 54 km/h udario je u zid kuće.

Criterium du Dauphine 2019 - Stage 1 -  Aurillac to Jussac
Užasan pad biciklista: Zabio se u zid sa 60 km/h, pukla noga...
Užasan pad biciklista: Zabio se u zid sa 60 km/h, pukla noga...

U nezgodi je doživio teške ozljede, slomio je butnu kost desne noge, lakat, nekoliko rebara, te je ozlijedio kuk. Sa helikopterom je prevezen u bolnicu u Saint-Etiennu, a operacija je trajala osam sati. Iz njegove momčadi Ineos (bivši Sky) poručili su da su ovo najteže ozljede koje je Froome pretrpio u svojoj karijeri, te da neće nastupiti na Tour de Franceu.

FILE PHOTO: Cyclist Froome attends the launching of the new Team Ineos in Linton, Yorkshire

Froomeov cilj za ovu sezonu bio je da po peti puta osvoji Tour, čime bi se izjednačio sa rekorderima na utrci po Francuskoj Belgijancem Eddyjem Merckxom, Španjolcem Miguelom Indurainom, te Francuzima Jacquesom Anquetilom i Bernardom Hinaultom. Froome je osvojio Tour de France 2013, 2015, 2016. i 2017., a prošle godine slavio je njegov momčadski kolega Geraint Thomas, dok je on završio na trećem mjestu. 

Froome je jedan od rijetkih biciklista koji je osvojio sve tri Grand Tour utrke. Uz četiri pobjede na Touru, slavio je i na Giru d'Italia (2018) i Vuelti (2017), a to je uspijevalo još samo Merckxu, Hinaultu, Anquetilu, Talijanima Feliceu Gimondiju i Vincenzu Nibaliju, te Španjolcu Albertu Contadoru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu