Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Htio sam u klub u kojem mogu napredovati, a to je Leipzig'

'Htio sam u klub u kojem mogu napredovati, a to je Leipzig'

Veliko hvala mom Dinamu što mi je omogućio ovaj odlazak. Do konačnog preseljenja u Leipzig, činit ću sve od sebe da budem što uspješniji u dresu Dinama, rekao je Gvardiol nakon potpisa ugovora...

VIDEO

Nakon odrađenog liječničkog pregleda i potpisa ugovora, hrvatski wunderkind Joško Gvardiol (18) je i službeno postao novi igrač Leipziga! 

Pokretanje videa...

Dinamo u Budimpešti 01:11

Najmlađi prvotimac Dinama u subotu se zaputio prema Njemačkoj, tamo se sastao i s Danijem Olmom koji mu je temeljito objasnio što ga sve čeka u Leipzigu sljedećih godina. Bivši suigrači iz Dinama zadržali su se u ugodnom razgovoru, a Olmo će biti od velike koristi Gvardiolu po dolasku u Leipzig.

- Sretan sam što sam postao dio RB Leipziga. Riječ je o jednom od najboljih klubova Bundeslige koji ima jasnu viziju igre i ideje. Kao mladom igraču posebno mi je bilo važno izabrati klub u kojem mogu napredovati. Upravo to sam pronašao u RB Leipzigu koji je pokazao da je sjajna sredina za razvijanje i usavršavanje mladih igrača. Veliko hvala mom Dinamu što mi je omogućio ovaj odlazak. Do konačnog preseljenja u Leipzig, činit ću sve od sebe da budem što uspješniji u dresu Dinama – rekao je Joško Gvardiol po potpisu ugovora.

 

Hrvatski nogometni 'wunderkind' u Njemačku se zaputio u društvu Marjana Šišića, Željka Goluba i Andyja Bare koji su i riješili cijeli transfer u Leipzig. Dinamo će za mladog igrača dobiti 16 milijuna eura, dodatnih tri milijuna eura stići će u vidu raznih bonusa, a Leipzig će i plaćati 'modrima' daljnje nastupe Joška Gvardiola u dresu hrvatskog prvaka. Uz sve to, Dinamo će imati i 20% od sljedećeg transfera.

Gvardiol se nakon potpisa ugovora odmah vratio nazad u Zagreb kako bi se priključio treninzima i pripremama za play-off Europske lige koji je na rasporedu u četvrtak. Dinamo će igrati protiv estonske Flore, a Gvardiol će na Maksimiru ostati na do siječnja kada će i službeno započeti njegova era u Leipzigu.

Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 5. kolu HT Prve lige

Joško Gvardiol ovoga je ljeta bio 'tražena roba', službene ponude na Dinamovu adresu odaslali su Lille, Leeds United i Leipzig, a u toj su 'borbi' slavili Nijemci. Leeds United nudio je 'modrima' 22 milijuna eura (plus 20% od sljedećeg transfera), Zagrepčani su pristali na tu ponudu, ali želja samog igrača bio je odlazak u Leipzig. Istina, Dinamo će sada nešto manje zaraditi, no Gvardiol vjeruje kako je izabrao najbolju destinaciju za svoj razvoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija