Sport

Komentari 32

Htjeli ga Bayern i Werder, on na kraju izabrao Hajduk...

Htjeli ga Bayern i Werder, on na kraju izabrao Hajduk...

Inače, na radaru Bayerna je i mladi 16-godišnji igrač Rijeke Franjo Lazar, rekao je prije nekoliko dana bivši hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ, a sada je Lazar otišao u Hajduk...

Hajduk je ostao bez mladog veznjaka Dine Kegalja koji je odlučio ostati u Dinamu, ali zato su ugrabili dijamanta iz riječkog bazena. Naime, kako piše Dalmatinski portal, Hajduk je uspio dovesti kapetana kadeta Rijeke Franju Lazara (16). 

Riječ je o mladom hrvatskom reprezentativcu kojeg su htjeli Werder, Bayer Leverkusen i Bayern München, ali on i njegova obitelj odlučili su se na odlazak u Split.

- Kad sam Josipa Brekala vodio u Wolfsburg, Klose je već bio trener u Bayernu. Tada sam mu ga preporučio, a on je tada slao skaute koji su gledali Brekala. Sad ga itekako zanima Joško Gvardiol, kojeg je gledao na onoj utakmici Lige prvaka mladih kad je Dinamo izbacio Bayern. Na Gvardiola su ljudi iz Bayerna već bacili oko i na onoj finalnoj utakmici U-23 momčadi u Engleskoj kad su Bavarci pobijedili Modre s 2:0. Naravno, znaju u Bayernu da Dinamovi igrači nisu jeftini, a Bayern baš nije poznat po tome da će za tako mladog igrača iz škole dati 5 ili 6 milijuna eura. Radije će ga pustiti da proigra u Dinamu, pa će ga onda kupiti, nema veze što će tada cijena biti 20 ili 30 milijuna eura. Inače, na radaru Bayerna je i mladi 16-godišnji igrač Rijeke Franjo Lazar  - ispričao je nedavno za Sportske novosti umirovljeni hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ.

Ipak, izgleda da će samo ostati na radaru jer je mladić prihvatio Hajdukovu ponudu. Lazar je tako odlučio slijediti korake napadača Franka Kovačevića koji je također prije tri godine, u dobi od 17 godina, odbio Bayern i otišao iz Rijeke na Poljud. Ipak, u Splitu nije dobio pravu priliku pa je prošle godine otišao u Hoffenheim.

Lazar pak igra u veznom redu i bio je jedan od najvećih riječkih dijamanata, ali odlučio se na promjenu u svome nogometnom putu..

Najčitaniji članci