Obavijesti

Sport

Komentari 6

Brat kritizira HTS zbog načina, a oni odgovaraju o rezultatu: Na sedam turnira je odmah ispala

Brat kritizira HTS zbog načina, a oni odgovaraju o rezultatu: Na sedam turnira je odmah ispala

'Tvrdnje da su za nepružanje prilike Teni Lukas presudni bili komentari na društvenim mrežama doista nemaju nikakvo uporište', odgovorio nam je glasnogovornik HTS-a Igor Rajković

VIDEO

Feliks Lukas je na društvenim mrežama objavio kako je Hrvatski teniski savez odbio zamolbu za pozivnicu na ITF Zagreb Ladies Open njegovoj sestri Teni, sedmerostrukoj seniorskoj državnoj reprezentativki i 268 WTA tenisačici svijeta. Što je točno bio razlog nepozivanja tenisačice na turnir, rekli su nam iz HTS-a.

Mektić i Pavić za sat vremena prošli u četvrtfinale ATP turnira
Mektić i Pavić za sat vremena prošli u četvrtfinale ATP turnira

- Kao hrvatska reprezentativka Tena Lukas je svakako bila u krugu kandidatkinja za dobivanje pozivnice za Zagreb Ladies Open, jer je svojim nastupima u nekadašnjem Fed Cupu (danas Billie Jean King Cupu) te na individualnom planu zaslužila tu mogućnost. Međutim, njezini posljednji rezultati bili su ključni da ovaj put ne uđe u najuži izbor: ove godine je odigrala sedam turnira i na svih sedam ispala u prvom kolu, bilo u glavnom turniru, bilo u kvalifikacijama. Stoga su prednost dobile neke druge hrvatske tenisačice, pa tvrdnje da su za nepružanje prilike Teni Lukas presudni bili njezini komentari na društvenim mrežama doista nemaju nikakvo uporište - objasnio je glasnogovornik Rajković.

Osijek: Hrvatski Premier Tenis turnir, parovi, Mektić/Konjuh - Lukas/Dodig

Podsjetimo, nakon objave zamolili smo Lukasa da pojasni što ga je toliko naljutilo, jer, pozivnica kao pozivnica nije razlog, vlasnik turnira ima na koncu – konca pozvati koga želi.

- Naravno da svaki organizator ima pravo pozvati koga želi, rekao sam sestri da ona sama mora poraditi na svom rankingu kako joj pozivnica ne bi ni trebala. Mi smo sportska obitelj i ne želimo kukati, i nije mene odbijanje pozivnice ponukalo na objavu, nego način komunikacije i obrazloženje. Očito je da su čelnici HTS-a u nekakvom "fajtu" sa mnom zbog mojih izjava i prozivanja, to nije nikakva novost, ali je otužno da se ovako, preko mene, obračunavaju s mojom obitelji. Prije dvije godine je i druga moja sestra, Tajna, dobila otkaz u HTS-u – kazao je Lukas i dodao:

- To su vam "hrvatska posla", na razne načine pokušavaju me eliminirati kao smetnju jer sam ih prozvao zbog nekompetencije. Naš tenis je generalno "u banani", većina klubova ne funkcionira i ja to javno govorim. Obzirom da nisam politički angažiran i umrežen, da dolazim iz obitelji prosvjetnih radnika, a organiziram veliki turnir, očito je i da im smetam. No to je jedna stvar, to nije tema, tema je način komunikacije, tema je kako se oni potpuno nepedagoški odnose prema jednoj igračici, i kakvu njoj i svima ostalima poruku šalju. To me jako zasmetalo i zbog toga sam reagirao - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani