Obavijesti

Sport

Komentari 35

Srna poslao poruku mira, Rijeka i Ukrajina remizirali na Rujevici

Srna poslao poruku mira, Rijeka i Ukrajina remizirali na Rujevici
15

Ukrajinci su se pripremali za play-off kvalifikacija za SP na Rujevici. Poveli su u 23. minuti golom Denisa Garmaša, a izjednačio je Josip Drmić u 36. Prije utakmice emotivnu poruku poslao je Darijo Srna

U prijateljskoj humanitarnoj nogometnoj utakmici odigranoj pred 2200 gledatelja na Rujevici Rijeka je s ukrajinskom reprezentacijom igrala 1-1 (1-1). Sav prihod s ove utakmice namijenjen je globajnoj platformi prikupljanja sredstava za pomoć Ukrajini "United24".

Ukrajina je povela pogotkom Denisa Garmaša u 24. minuti, a na 1-1 poravnao je Josip Drmić u 37.

Pokretanje videa...

Riječko slavlje na Maksimiru VIDEO

- Hvala svima koji su došli podržati narod Ukrajine u teškim trenucima. Prošlo je u fer atmosferi. Nitko ne voli izgubiti, pa i kad se radi o humanitarnoj utakmici. To su igrači Dinamo Kijeva i Šahtara, mi smo postavili i neke juniore i možemo biti zadovoljni. Ovo nam je dobra priprema uoči posljednjeg kola HNL-a i finala Kupa. Dat ćemo sve od sebe da sezonu završimo trofejem - rekao je trener Rijeke Goran Tomić.

Humanitarna utakmica između Rijeke i reprezentacije Ukrajine

Bila je ovo treća humanitarna utakmica organizirana u Hrvatskoj za pomoć Ukrajini od početka ruske agresije na tu zemlju. Zagrebački Dinamo je 28. travnja u Maksimiru ugostio svog imenjaka iz Kijeva, dok je Hajduk 1. svibnja na Poljudu igrao sa Šahtarom iz Donecka. 

Humanitarna utakmica između Rijeke i reprezentacije Ukrajine

Ukrajinskoj reprezentaciji ovo je bila treća humanitarna utakmica kojima je se ujedno i priprema za nastup u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru koje će se održati od 21. studenoga do 18. prosinca, ranije je svladala Borussiju iz Moenchengladbacha i Empoli.

- U ime Ukrajine želim se zahvaliti Rijeci i cijeloj Hrvatskoj na pomoći. Slava Ukrajini. Ukrajina je Europa - rekao je nekadašnji hrvatski reprezentativac Darijo Srna.

Navijači na Rujevici čekaju početak utakmice između Rijeke i Ukrajine

Ukrajina će 1. lipnja gostovati kod Škotske u Glasgowu, a u slučaju pobjede u toj utakmici igrat će u finalu kvalifikacija protiv Walesa 5. lipnja u Cardiffu.

Humanitarna utakmica između Rijeke i reprezentacije Ukrajine
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Prijateljska utakmica 18.00 , Rujevica; sudac: Ivan Bebek
Rijeka
Drmić 36'
1 : 1
Ukrajina
Garmaš 23'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj utakmice! Rijeka i Ukrajina remizirali su 1-1 u utakmici prilično visokog ritma, pogotovo u prvom dijelu. Nakon dvije pobjede u mini turneji, ukrajinski reprezentativci odigrali su neodlučeno u lijepoj atmosferi na Rujevici.

84'

Stojković pogađa stativu! Uh, kakva majstorija mladog riječkog Srbina. Ništa nije mogao golman Ukrajine nakon šuta s 20-ak metara, ali sreća nije bila na strani domaćina.

80'

Još riječke mladosti na terenu. Dujmović, Coupland i Burčul umjesto Bodetića, Drmića i Stanića skupljaju dragocjene minute, rame uz rame s reprezentativcima Ukrajine.

75'

Za razliku od prvog poluvremena, u nastavku je ipak ritam dosta pao, a i dosta je izmjena. Ušli Ušao je i junior Luka Posinković umjesto Andresa Solana.

60'

Još dvije zamjene u Rijeci. Dennis Stojković ušao je umjesto Mateja Vuka, a Jorge Obregon umjesto Antona Krešića.

Komentari 35