Obavijesti

Sport

Komentari 491

Dinamo srušio Osijek u derbiju i Bjelici nanio prvi domaći poraz!

Dinamo srušio Osijek u derbiju i Bjelici nanio prvi domaći poraz!

'Plavi' su izdominirali veći dio susreta prvenstveno jer je Bjelica 'parkirao autobus' u prvom dijelu. Osijek je zaigrao otvorenije u nastavku, imao šansu iz penala, ali je Livaković pročitao Pilja. A onda je uslijedio autogol

Nogometaši Dinama u jednom od derbija 7. kola HNL-a pobijedili su u gostima Osijek 2-0 (1-0) i privremeno zasjeli na prvo mjesto prvenstvene ljestvice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Maksimir u ruhu Lige prvaka 02:01

Gosti su poveli u 33. minuti, a strijelac je bio Kristijan Jakić. Osijek je do izjednačenja mogao u 58. minuti, ali je Dominik Livaković obranio kazneni udarac koji je izveo Marin Pilj. U 65. minuti Dinamo je došao do drugog pogotka, autogolom Danijela Lončara od kojeg se lopta nesretno odbila u mrežu.

Nenad Bjelica je tako doživio prvi domaći poraz otkako je u HNL-u. I to od momčadi koju je vodio prije angažmana u Osijeku.

Prvi ovosezonski sudar aktualnog prvaka i doprvaka dočekan je s velikim očekivanjima s obje strane. U prvom poluvremenu su ih opravdali samo izabranici Damir Krznara koji su, prema svemu viđenom, trebali imati i više od jednog gola prednosti.

U 14. minuti se prvi put u prilici našao Mislav Oršić. Njegov prvi udarac s 12-13 metara završio je u domaćem bloku, ali je dobio priliku za popravak. Novi udarac je bio precizniji, ali je Ivica Ivušić spriječio Oršića da se upiše u strijelce.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo

U 18. minuti je osječki golman bio nemoćan i mogao je samo pogledom ispratiti udarac Kristijana Jakića, ali se lopta odbila od vratnice. Prvi je na odbijenoj lopti bio Deni Jurić, ali ju nije uspio dobro zahvatiti.

U 33. minuti Dinamo je izveo sjajnu akciju koja je rezultirala vodećim pogotkom. Najveći dio posla obavio je Bartol Franjić koji je došao do lopte na 30-ak metara od Dinamovog gola i u slalomu među osječkim nogometašima došao do suparničkog kaznenog prostora i dodao prema Juriću koji se sjurio po lijevom boku. On je uputio oštru prizemnu loptu paralelno s crtom peterca, koju je na drugoj stativi dočekao Kristijan Jakić i bez poteškoća ju preusmjerio u nebranjenu mrežu.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo

Osijek je u cijelom prvom poluvremenu imao jedan udarac prema golu, ali je bio potpuno bezopasan i nije zahtijevao intervenciju Dominika Livakovića.

Na kraju poluvremena je inspirirani Jakić, koji će karijeru nastaviti u njemačkom Eintrachtu, umalo je po drugi put poslao loptu u mrežu. Asistirao mu je Bruno Petković, Jakić je iskosa s desne strane sa 10-ak metara gađao suprotan kut. Ivušić je bio svladan, ali je pogodak spriječio Lončar koji se našao na metar ispred gol-crte.

Nenad Bjelica je pokušao promijeniti "krvnu sliku" svoje momčadi ubacivši čak trojicu igrača na početku drugog poluvremena, a to su bili Pilj, Fiolić i Daku.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo

No, Dinamo je bolje počeo i drugo poluvrijeme i prvi imao veliku priliku. Raspoloženi Jakić se našao u ulozi asistenta, Jurić se našao u odličnoj poziciji desetak metara od gola, ali je prebacio gol.

U jeku Dinamove nadmoći, Osijek je dobio iznenadnu pomoć. Šutalo je u 56. minuti u borbi za poziciju u kaznenom prostoru rukom zahvatio Ramona Miereza po licu. Ivan Bebek je prvo odmahnuo rukom, a na sugestiju iz VAR sobe ponovno pregledao situaciju i dosudio kazneni udarac.

Marin Pilj je preuzeo odgovornost izvođača, ali je njegov udarac u desnu stranu Dinamovog gola pročitao Dominik Livaković i spriječio Osječane da dođu do izjednačenja.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo

U 60. minuti je Osijek ponovno bio blizu izjednačenju, ali je Franjić klizećim startom blizu gol-crte spriječio da se lopta nakon gužve u kaznenom prostoru otkotrlja u mrežu.

Pet minuta poslije Franjić je ponovno bio u istaknutoj ulozi kod pogotka kojim je zagrebačka momčad udvostručila prednost. Iz slobodnog udarca je Oršić s 30-ak metara ubacio u kazneni prostor. Škorić je odbio loptu prema desnoj stativi. Prije nego što je lopta prešla gol-crtu Franjić je uspio poslati prema sredini peterca. Danijel Lončar je u klizećem startu pokušao blokirati ubačaj, no lopta se prvo odbila od njega, potom od Ivušića i završila u mreži.  

Stečenu prednost je Dinamo znalački držao ne dopustivši domaćim igračima da ozbiljnije zaprijete Livakoviću. Zagrepčani su tako došli do svoje prve pobjede u Osijeku od studenog 2018.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
7. KOLO HNL-A 18.55 sati , Stadion Gradski vrt, Osijek
Osijek
0 : 2
Dinamo
Jakić 33', Lončar 65' (ag)
Sortiranje događaja

KRAAAAJ!

Dinamo je slavio u Gradskom vrtu i, može se reći, prilično izdominirao. Pogotovo u prvom dijelu kada se Nenad Bjelica odlučio 'parkirati autobus' i sav fokus postaviti na obranu.

'Plavi' su poveli golom Jakića samo da bi Šutalo u nastavku skrivio penal nad Mierezom, koji je izveo Marin Pilj. Livaković ga je pročitao, pogodio stranu i obranio mu udarac, a onda je Lončar ubrzo postigao autogol i priča je bila gotova.

Dinamo se tako privremeno vratio na vrh HNL-a jer ima bolju gol razliku od Hajduka.

90+4'

Škorić tuče pored gola!

Jurčevič je ubacio iz kornera, a najviši u skoku s kojih 12 metara bio je kapetan Osijeka. Bilo je to vrlo blizu, lopta je prohujala pored stative.

Igrat će se pet minuta nadoknade.

89'

Još jedna zamjena u Dinamu. Umjesto Jakića ušao je Špikić.

87'

Mierez ne uspijeva savladati Livakovića.

Sjajno je Fiolić izdržao duel pa uposlio Miereza, koji se iz okreta namjestio pa kroz noge Dinamovu braniču pucao po golu. Udarac je bio slab pa je i Livaković bio spreman.

Komentari 491