Sport

Komentari 7

I Hrvatska izgleda moćno: Evo s kime ćemo izazvati Dončića

I Hrvatska izgleda moćno: Evo s kime ćemo izazvati Dončića

Na popisu je 26 imena, manje-više sve ono najbolje što imamo na raspolaganju izuzev Krune Simona koji će zbog operacije propustiti i Eurobasket te Darija Šarića za kojeg je nada da će biti spreman za rujan

Damir Mulaomerović objavio je širi popis košarkaša koji će kandidirati za dvije posljednje utamice uvodne skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Slovenije u rasprodanim Stožicama 30. lipnja i Finske u Rijeci 3. srpnja.

Na popisu je 26 imena, manje-više sve ono najbolje što imamo na raspolaganju izuzev Krune Simona koji će zbog operacije propustiti i Eurobasket te Darija Šarića za kojeg je nada da će biti spreman za rujan. Također, nema ni Luke Šamanića, no konkurencija je pod košem prilična. Među reprezentativcima opet je Dragan Bender, dok će reprezentaciju, kao i u Splitu priej godinu dana, nositi Bogdanović, Hezonja, Žižić kojima se sada priključuje i Zubac... Bogdanović i Zubac kao NBA igrači priključit će se pripremama tek tri dana prije Slovenije, što nije najbolja vijest.

Hrvatska preživjela dramu i ostala u igri za Olimpijske igre

- Odlučili smo se za širi spisak od 26 igrača. Bilo je dosta nepoznanica oko igranja NBA igrača, a u međuvremenu smo dobili potvrdu da oni mogu trenirati od 27. lipnja pa nadalje, dakle samo tri dana prije utakmice. Stoga imamo širi spisak, a svi su igrači zaslužili biti na njemu. Iz te ćemo baze izabrati one koji će 15. lipnja doći na pripreme. Tako ćemo pozvati i nekoliko igrača više jer nećemo biti u mogućnosti koristiti NBA igrače do 27. - rekao je Mulaomerović.

Zagreb: Kvalifikacijska utakmica Hrvatska - Švedska za košarkaško SP 2023. godine

- Naravno da ćemo gledati i tko je kad završio s natjecanjima i da neke momke osvježimo i nadam se da će nas što više doći na početno okupljanje. Imamo određenih problema jer je, primjerice, Karlo Matković u NBA na treninzima, no neke ćemo probleme rješavati u hodu te uskoro objaviti i kraći spisak igrača za pripreme koje kreću u Opatiji.

Računica je jasna, trebamo barem jednu pobjedu za prolazak u drugi krug, a potvrditi ga možemo već u Stožicama dobijemo li Slovence, koji su Dončiću priključili i Gorana Dragića, s više od dva razlike i poklopi li se rezultat iz skandinavskog derbija Finske i Švedske...

Popis za pripreme:

Najčitaniji članci