Obavijesti

Sport

Komentari 7

I Nijemci prosvjedovali protiv SP-a u Kataru: Ljudska prava!

I Nijemci prosvjedovali protiv SP-a u Kataru: Ljudska prava!

Igrači su sve nacrtali na majicama. To je trebala biti naša izjava. Zalažemo se za ljudska prava, bez obzira na mjesto. To su naše vrijednosti, rekao je njemački izbornik Joachim Löw...

VIDEO

Nakon prosvjeda norveške reprezentacije protiv organizatora Svjetskog prvenstva u Kataru prosvjedovali su i njemački nogometaši uoči utakmice protiv Islanda (3-0) na startu kvalifikacija za SP 2022.

Nogometaši "elfa" pružili su podršku radnicima migrantima koji su gradili stadione za SP u Kataru, a izbornik Joachim Löw je nakon utakmice naglasio kako se njegova momčad zalaže za "ljudska prava bez obzira na lokaciju".

Njemački nogometaši su uoči početka utakmice odjenuli crne majice, a na svakoj je bilo ispisano jedno slovo koje je tvorilo poruku "Human Rights" (Ljudska prava).

World Cup Qualifiers Europe - Group J - Germany v Iceland

- Igrači su sve nacrtali na majicama. To je trebala biti naša izjava. Zalažemo se za ljudska prava, bez obzira na mjesto. To su naše vrijednosti. Stoga je to bila vrlo dobra i važna izjava -  dodao je njemački strateg.

Sličan prosvjed u srijedu je organizirala i norveška reprezentacija prije utakmice protiv Gibraltara.

Norveški igrači su prije početka utakmice nosili majice na kojima je pisalo: "Ljudska prava na terenu i izvan njega" aludirajući na uvjete u kojima rade radnici na izgradnji katarskih stadiona nakon što je prema pisanju britanskih medija od 2011. više od 6.500 osoba izgubilo život na gradilištima.

World Cup Qualifiers Europe - Group J - Germany v Iceland

Krovna nogometna organizacija je objavila kako neće kažnjavati Norvežane.

- FIFA vjeruje u slobodu govora i u moć nogometa kao snage za dobro. FIFA neće pokrenuti disciplinski postupak u vezi s tim pitanjem.

Norveški klub Tromso je koncem veljače zatražio bojkot Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru koji bi se trebao održati od 21. studenog do 18. prosinca 2022. Navodi se kako su tijekom izgradnje stadiona umrle stotine radnika koji su uglavnom došli iz siromašnih zemalja. Uvjeti rada su zastrašujući, a dnevnice male...

World Cup Qualifiers Europe - Group J - Germany v Iceland

Guardian je objavio kako je od 2011. do 2020. poginulo 5.927 radnika iz Bangladeša, Indije, Nepala i Šri Lanke, te još 824 radnika iz Pakistana. To su podaci prikupljeni iz veleposlanstava tih zemalja u Kataru.

U četvrtak je glasnogovornik katarskog organizatora World Cupa izjavio kako su "uvijek bili transparentni u pogledu zdravlja i sigurnosti radnika".

. Otkako je započela gradnja 2014. godine, dogodila su se tri smrtna slučaja povezana s radom i 35 smrtnih slučajeva koji nisu povezani s radom - dodao je glasnogovornik.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića