Obavijesti

Sport

Komentari 42

I to se dogodilo! Medveščak više nije najbolji u Hrvatskoj

I to se dogodilo! Medveščak više nije najbolji u Hrvatskoj
1

Ova sezona se sigurno ostati upisana kao jedna od gorih u povijesti Medveščaka. Klub je regularni dio sezone u EBEL ligi uvjerljivo završio na posljednjem mjestu, a sad su ostali i bez naslova u Hrvatskoj...

VIDEO

Najbolji hrvatski klub u povijesti Medveščak više nije prvak Hrvatske! Da, dobro ste čuli. Hokejaši Zagreba pobijedili su Medvjede s 4-1 u petoj seriji finala i došli do trećeg naslova u povijesti Hrvatske. Medveščak je suvereno vladao hrvatskim hokejom 11 godina, nisu imali konkurenciju, no ove godine KHL Zagreb se pokazao tvrdim orahom i zasluženo stavili pokal prvenstva hrvatske nakon 23 godine u svoje vitrine.

Pokretanje videa...

00:23

Ova sezona se sigurno ostati upisana kao jedna od gorih u povijesti Medveščaka. Klub je regularni dio sezone u EBEL ligi uvjerljivo završio na posljednjem mjestu. Upali su u ogromne dugove, Austrijanci su im prijetili izbacivanjem zbog zaostalih plaća prema igračima, a većinu utakmica su odradili amaterski igrači koji su praktički volontirali.

- Mi smo posljednjih tjedana u klubu volontirali. Moram reći da su nas i navijači i igrači ostalih klubova ugodno iznenadili. Dobili bismo ovacije gdje god bismo gostovali, a i igrači bi na nam rukovanju znali čestitati na hrabrosti i borbi. U Bolzanu i Salzburgu smo dobili i nagrade. Poslije utakmice su nas počastili pivom, tortom i kolačima - rekao nam je nedavno Bruno Fičur, krilo Medvjeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Medveščak je prije nekoliko godina bio sinonim uspjeha i zajedništva u Hrvatskoj. Punili su Ledenu dvoranu i Arenu, igrali sjajne utakmice u EBEL ligi i KHL-u, no čini se da je druga najjača liga svijeta ipak bila prevelik zalogaj za upravu zagrebačkog kluba. Sudbina Medvjeda i dalje nije poznata, no sigurno je to da više neće nastupati u EBEL ligi jer je klub jednostavno ostao bez financijskih sredstava i bez mogućnosti igranja u Ledenoj dvorani.

Opcija je hrvatsko-slovenska liga, no to je i dalje neizvjesno. Medveščak je sezonu završio sa šest pobjeda i 37 poraza, a ligu su zapečatili sa serijom od čak 26 poraza. Dvoznamenkasti broj golova u njihovoj mreži bio je normalna stvar, a na kraju su primili čak 260 golova, uvjerljivo najviše u ligi.

Kako god bilo, jako je tužno vidjeti Medvjede na konopcima. Godinama su uveseljavali navijače u Domu sportova, ljudi svih generacija su ih dolazili podržavati, no nakon 2009. godine i prvog nastupa u EBEL ligi, klub je u ogromnim problemima i nastavak njihovog novog puta je sasvim nepoznat...

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu