Sport

Komentari 0

I za Netflix će se snimati novi WTA turnir u Makarskoj...

I za Netflix će se snimati novi WTA turnir u Makarskoj...

Zbog niza razloga odlazimo iz Bola i dolazimo u Makarsku, koja ima prelijepe terene uz more, velike turističke, a i ostale kapacitete, tako da ne sumnjamo u uspjeh turnira, istaknuo je Feliks Lukas, direktor turnira

Kristina Mladenović, Arantxa Rus, Clara Burel, Anna Bondar, Aleksandra Krunić, Bernarda Pera te naše Antonija Ružić i Tena Lukas, koja je prije nekoliko dana osvojila ITF-ov turnir u Rimu, nastupit će na teniskim terenima na WTA 125 turniru u Makarskoj od 30. svibnja do 5. lipnja.

- Nakon 15 godina, koliko je ovaj turnir egzistirao u Bolu na Braču, odlučili smo premjestiti ga u Makarsku, što je sigurno organizacijski iskorak. Zbog niza razloga, odlazimo iz Bola i dolazimo u Makarsku, koja ima prelijepe terene uz more, velike turističke, a i ostale kapacitete, tako da ne sumnjamo u uspjeh turnira - istaknuo je Feliks Lukas, direktor turnira WTA Makarska Open na najavnoj konferenciji za medije u Zagrebu.

- Nastupit će i Marta Kostyuk, ukrajinska mlada zvijezda pod vodstvom našeg proslavljenog asa Ivana Ljubičića, Španjolka Nuria Parrizas Diaz, jedna od najboljih zemljašica -  istaknuo je Lukas, koji je dodao kako iz Italije stižu Martina Trevisan i Lucia Bronzetti, a na listi čekanja je legenda talijanskog i svjetskog tenisa Sara Errani.

Dolazak su najavile i dvije najbolje igračice iz Slovačke - Kristina Kucova i Anna Karolina Schmiedlova te najbolja švedska tenisačica Rebecca Peterson. Osim njih naveo je i Mayar Sherif, najbolju tenisačica iz Egipta i najbolje rangiranu Brazilku Beatriz Haddad Maia, finalisticu parova ovogodišnjeg Australian Opena.

Lukas je poželio da turnir osvoji hrvatska tenisačica, a konferenciji su nazočile Antonija Ružić i Tena Lukas, koje su dobile wild-card organizatora. 

- U životnoj sam formi, prošli tjedan sam osvojila ITF turnir i jako se radujem nastupu pred domaćom publikom. Prošla godina je bila vrlo loša za mene, a sada se sve posložilo - kazala je Tena.

Iz Floride se video vezom javila nekad najbolja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni i čestitala organizatorima na dovođenju turnira u njezin zavičaj.

- Jako sam ponosna što ovako jaki turnir dolazi u moj grad, koji ima što ponuditi hrvatskom i svjetskom sportu. Nadam se da će neka od makarskih djevojčica vidjeti turnir i odlučiti postati vrhunska tenisačica - kazala je Mirjana. 

U Makarsku dolazi produkcijska kuća Noah Media Group koja će za Netflixov dokumentarac snimati kadrove na teniskim terenima i u „backstageu“, a najavljen je i nikad atraktivniji zabavni program s poznatim izvođačima poput Big Banda i Zdenke Kovačiček, Black Coffeeja, Mjesnog odbora, Nene Belana, vokalni sastav Cambi i klapa Šufit, organizirat će se izložbe i predstave, Kids Day, pa se Makarska na tjedan dana pretvara u WTACity.

- Od 30.svibnja do 5. lipnja Makarska će postati središte zabave i sporta na Jadranu. Pozivam sve ljubitelje sporta i dobre zabave da s nama uživaju u prvom WTA Makarska Open i WTACity-u koji će Makarsku uvesti u ljetnu sezonu na jedan nov i uzbudljiv način - istaknula je Antonia Radić Brkan, zamjenica gradonačelnika Makarske.

Najčitaniji članci