Obavijesti

Sport

Komentari 32

Ibra: Messi je bolji od Cristiana, ali najjači je netko drugi. A Pep me nije volio i zato sam otišao

Ibra: Messi je bolji od Cristiana, ali najjači je netko drugi. A Pep me nije volio i zato sam otišao

Obojica su jako talentirani i jaki. Prednost dajem Messiju, s njim sam igrao. Imamo profesionalan odnos. Leo živi za nogomet, ali Zlatnu loptu ove je godine zaslužio Lewandowski, smatra švedski reprezentativac

VIDEO

Švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović (40) po mnogo čemu je itekako zanimljiv nogometaš, a u velikom intervjuu za Corriere della Sera otvoreno je govorio o brojnim životnim situacijama koje je prošao privatno, ali i profesionalno. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zlatan Ibrahimović trenira 

Pokretanje videa...

Zlatanov kung-fu 00:38

Napadač Milana istaknuo je veličinu argentinskog čarobnjaka, ali smatra da je Zlatnu loptu ipak ove godine zaslužio poljski reprezentativac. Na vječno pitanje 'Ronaldo ili Messi', Ibrahimović je dao odgovor:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Obojica su jako talentirani i jaki. Prednost dajem Messiju, s njim sam igrao. Imamo profesionalan odnos. Leo živi za nogomet, ali Zlatnu loptu ove je godine zaslužio Lewandowski - rekao je. 

Ibrahimović je godinu dana proveo u Barceloni gdje ga je prije desetak godina trenirao španjolski strateg Pep Guardiola s kojim je bio u lošim odnosima.

- Nikad ga nisam shvatio. Želi isprogramirati sve što radi. Ne voli igrače s karakterom. Stvorio je problem sa mnom, a nije ga znao riješiti. Riješio sam ga ja, tako što sam otišao - objasnio je Ibra koji je 2010. iz Barcelone otišao na jednogodišnju posudbu u Milan.

Kontroverzni menadžer Mino Raiola, jedan od najeksponiranijih nogometnih menadžera na svijetu, dobar je dio svojeg ugleda stekao upravo na račun Zlatana koji za njega ima samo riječi hvale.

New purchase of Juventus Matthijs De Ligt at J Medical

- Kada sam doživio ozljedu koljena, razmišljali smo o raznim liječnicima koji bi mogli izvesti operaciju i kao najboljeg smo našli jednog liječnika koji radi u Pittsburghu, ali na kojeg se čeka nekoliko mjeseci. Par dana nakon ozljede Raiola me je zvao i rekao da idemo u Pittsburgh, a tamo me je taj liječnik sa svojim timom čekao u četiri ujutro kako bi me operirao - rekao je. 

Ibrahimović se lako odlučio i na najboljeg igrača svih vremena.

- Najjači nogometaš bio je Ronaldo, onaj brazilski. Bio je fenomen. Imitirao sam ga kad sam bio mali. Što se Maradone tiče, on je mitski igrač. Kada sam pogledao dokumentarac o njemu odlučio sam otići u Napoli kao i Diego - donijeti im scudetto.

Soccer - UEFA Champions League - Semi Final - Second Leg - Barcelona v Inter Milan - Nou Camp

 Ibrahimović je kazao kako se skoro pridružio Napoliju prije nego što se vratio u AC Milan 2019. godine jer je želio oponašati argentinskog velikana Diega Maradonu osvajanjem Serie A s napuljskim klubom.

Ibrahimović se pridružio Milanu po drugi put u prosincu 2019. nakon što je napustio LA Galaxy.

Međutim, Šveđanin je u početku bio u iskušenju zbog mogućnosti da odvede Napoli do svog prvog Scudetta nakon trijumfa s Maradonom 1987. i 1990. godine.

- Gledajući dokumentarac o njemu, odlučio sam se pridružiti Napoliju i učiniti ono što je Diego učinio - osvojio ligu. Bio sam umoran od Amerike i razmišljao sam o povlačenju, ali moj menadžer Mino Raiola je sredio sve s Napolijem. No, tada je vlasnik Napolija Aurelio De Laurentiis otpustio trenera Carla Ancelottija - rekao je.

Ibrahimović je tada upitao menadžera koja je momčad u najgoroj formi, a koju može promijeniti.

- Jučer je Milan izgubio 0-5 od Atalante, kazao mi je Raiola. i tako sam odlučio -  kazao je Zlatan.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener