Lewadowski rastužio Ibrahimovića: Švedska ne ide u Katar! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ibra neće vidjeti Katar: Poljska srušila Švedsku i izborila SP!

Ibra neće vidjeti Katar: Poljska srušila Švedsku i izborila SP!

Zlatan Ibrahimović nije mogao pomoći Švedskoj od prve minute. U veteranskim je godinama, već neko vrijeme se muči s ozljedama i praktički je došao nezaliječen. Stisnuo je zube i ušao u nastavku utakmice, ali bilo je kasno

VIDEO

Prije godinu dana, u 40. godini života, stigla je neočekivana vijest. Zlatan Ibrahimović (40) se nakon pet godina izbivanja vratio u reprezentaciju. U karijeri je osvojio sve i svašta, ali nešto ga je tištilo. Nešto što mu nije dalo mira ni u četvrtom desetljeću života. Uspjeh s reprezentacijom. 

Pokretanje videa...

Zlatanov kung-fu 00:38

S tom misijom vratio se i opet zaigrao za Švedsku. No, nije išlo sve po planu. Zbog ozljede koljena propustio je Europsko prvenstvo, ali nije očajavao. Već u studenom ove godine igra se SP u Kataru, htio je sa stilom reći konačno zbogom Mundijalu, reprezentaciji, možda i nogometu. No, nažalost, tamo ga nećemo vidjeti. 

World Cup - UEFA Qualifiers - Play-Off - Sweden v Czech Republic

Poljska je u finalu play-offa pobijedila Švedsku 2-0 i plasirala se na Svjetsko prvenstvo! 

Bila je to tvrda i čvrsta utakmica koja je mirisala na produžetke, ali zbog jedne nesmotrenosti u drugom dijelu sve je otišlo na mlin Poljaka. Karlstrom je napravio prekršaj u svome petercu, Daniele Orsato pokazao je na bijelu točku, a Robert Lewandowski je zabio za 1-0!

World Cup - UEFA Qualifiers - Path B Playoff Final - Poland v Sweden

Osokoljeni tim golom i sjajnom atmosferom, Poljska je žestoko napala pa u konačnici povisila na 2-0 golom Zielinskog u 73. minuti!

Zlatan Ibrahimović nije mogao pomoći Švedskoj od prve minute. U veteranskim je godinama, već neko vrijeme se muči s ozljedama i praktički je došao nezaliječen. Stisnuo je zube i ušao u nastavku utakmice, ali bilo je kasno. 

Jedan od najboljih nogometaša današnjice Robert Lewandowski je na svojim plećima odveo Poljsku na Svjetsko prvenstvo i pokazao zašto je ove sezone jedan od glavnih kandidata za Zlatnu loptu. Prije dvije godine nije ju dobio zbog korona virusa, prošle godine ona je pripala Messiju. Sada je sve u njegovim rukama. U Kataru će imati priliku s reprezentacijom isprati onaj gorak okus iz Rusije kada su bili posljednji u skupini.

World Cup - UEFA Qualifiers - Path B Playoff Final - Poland v Sweden

Poraz Švedske znači kako više nikada na SP-u nećemo vidjeti jednog velikana. Zlatana Ibrahimovića. Za četiri godine imat će 44 godine i bez obzira na njegovu dugovječnost, nemoguće je vjerovati da će trčkarati terenima diljem Kanade, SAD-a i Meksika. 

World Cup Qualifiers Europe - Group B - Sweden v Georgia

Vjerovali ili ne, posljednji put na Mundijalu nastupio je 2006. godine, a bio je i 2002. u Južnoj Koreji i Japanu, ali tada kao 20-godišnjak. Švedska nije vidjela SP 2010. i 2014., a prije četiri godine kada su igrali u Rusiji, Zlatana nije bilo jer se oprostio dvije godine ranije.

Za reprezentaciju je zabio 62 gola što ga čini najboljim strijelce u povijesti Švedske, odigrao je 120 utakmica, a možda mu je ovo bila i posljednja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner