Sport

Komentari 12

Ibrahimović: Imam dva sina u Švedskoj i 25 sinova u Milanu

Ibrahimović: Imam dva sina u Švedskoj i 25 sinova u Milanu

U Milanu do kraja karijere? Osjećam se stvarno dobro, ali vidjet ćemo. Život ide dalje, a vi ne znate što vas čeka. Nemam gigantski ego da kažem da ću samo ja odlučiti, kazao je Zlatan Ibrahimović...

Milan prije i poslije Zlatana Ibrahimovića (39)? Pa razlika nebo i zemlja. Šveđanin je preporodio talijanskog velikana koji se godinama provlačio u prosječnosti talijanskog nogometa.

I u 40 godini dominira na terenu i trpa u Serie A kao nekada, a uz to je sa svojim nevjerojatnim samopouzdanjem i mentalitetom oživio i druge igrače. Svi su za jednu razinu bolji nego prije, a to se lako da provjeriti tako što zavirite u njihove rezultate ili jednostavno pogledate utakmicu. Sve će vam biti jasno.

Milan i nakon 14 kola drži prvo mjesto u Serie A koje ne ispušta od početka prvenstva, a Juventusu je pobjegao na čak deset bodova. I gledajte. Sve to bez velikog Zlatana Ibrahimovića! 

Šveđanin je prije mjesec dana utrpao dva gola u pobjedi nad Napolijem, to mu je bio deseti u šest utakmica, ali nažalost, loša vijest je dočekala Rossonere nakon utakmice. Zlatan se ozlijedio i nema ga na travnjaku već mjesec dana iako se očekivao njegov povratak.

U Milanu su se bojali pada forme, kako bez Ibre koji je držao momčad na visokom nivou, ali nije to više ona momčad od prošlih sezona. Stefano Pioli je jednostavno kliknuo s momčadi i pokazao da može nadoknaditi izostanak takve klase. A Ibra im je toliko podignuo samopouzdanje, vratio im vjeru u sebe pa guraju nekako i bez njega. Ali brzo će im se on vratiti.

Dok čeka povratak na travnjak i nastavak sezone nakon jednog tjedna pauze u Serie A, Zlatan je dao intervju za 7Corriere gdje je otkrio kako je cilj momčadi ove sezone osvajanje Scudetta. Njemu je 39 godina, teško je reći koliko još može igrati na ovome nivou, a na pitanje hoće li u Milanu ostati do kraja sezone, kaže:

- U Milanu do kraja karijere? Osjećam se stvarno dobro, ali vidjet ćemo. Život ide dalje, a vi ne znate što vas čeka. Nemam gigantski ego da kažem da ću samo ja odlučiti: moja obitelj je važnija od svega - kaže Zlatan.

Što je stariji, to mu djeca i supruga sve više fali. Nisu s njim u Milanu, već u Malmöu, a ne stigne ih vidjeti baš često.

- Fali li mi obitelj? Puno. Ali stvarno puno. Iscrpljen sam, ne mogu više izdržati. Želio bih ostati sa suprugom i djecom Maximilianom i Vincentom koji imaju 14 i 13 godina i žive u Švedskoj. Ne mogu ići svako malo kod njih. Ali zamislite, pokušao sam. Stefano Pioli mi je rekao da ne smijem stalno ići jer i u Milanu imam obitelj. Imam dva sina u Švedskoj, a njih 25 u Milanu i oni me trebaju - rekao je Ibrahimović misleći na suigrače iz Milana.

Najčitaniji članci