Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ideja za Hanžek: I naša kraljica Sandra bacat će na fontanama

Ideja za Hanžek: I naša kraljica Sandra bacat će na fontanama
8

Zašto Hanžek ne bi učinio nešto za Sandru budući da je ona već toliko učinila za njega? Pred punim tribinama, gdje svi bodre samo nju, tko zna koliko daleko bi letio

VIDEO

Da, htjeli bismo bacanje diska na fontanama, između Lisinskog i Sveučilišne knjižnice. Sandra bi bacala na mitingu pred svojom publikom u užarenoj atmosferi, a tako se postižu najdalji hici, kaže Edis Elkasević.

Ovogodišnji Hanžekovićev memorijal (8. rujna) mogao bi biti prava poslastica, dan za pamćenje. Osim memorijalne utrke 110 m prepone, muške kugle i sprinta na 100 metara, već nekoliko godina zaredom na popularnom Hanžeku zbog naše prvakinje Sandre Perković najviše pozornosti privlači disk. Prošle godine se prvi put neka disciplina održala izvan stadiona. Bacači kugle predvođeni našim rekorderom Stipom Žunićem bacali su na zagrebačkim fontanama ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. 

Prošlogodišnje bacanje kugle obilježilo je užasno vrijeme i kiša, ove godine bi primat kuglašima kao najspektakularnija disciplina natjecanja mogao preuzeti ženski disk. Sandra i njen trener Edis Elkasević htjeli bi vidjeti Sandru protiv najvećih konkurentica u jedinstvenoj atmosferi, usred grada. Pred punim tribinama, gdje je disk u centru pažnje i gdje svi bodre samo nju, tko zna koliko daleko bi letio njen. Rekord mitinga od 66,29 metara tu definitivno pada već u prva tri hica.

DPA/Pixsell

- Već sam od oka vidio da na fontanama ima dovoljno dužine za bacanje diska, ali otići ću tamo i izmjeriti da budem siguran - rekao je Edis.

Na Hanžeku 2009. godine, na samom stadionu Mladosti, bilo je problema u vrijeme bacanja kladiva. U borbi Kozmusa i Parsa zaštitna vrata kaveza bila su previše otvorena, pa su suci morali bježati pod naletom kladivaškog projektila. Na svu sreću, tad je jedina žrtva bio sudački stolac.

- Nema straha. I širina travnjaka je više nego dovoljna za disk. Vrata kaveza su postavljena tako da nema šanse da disk odleti izvan segmenta jer ga mreža sprečava u tome - pojasnio nam je Sandrin dečko i trener.

Zaštitna mreža kaveza visoka je pet metara, a širina vrata je oko šest.

- Kod kladiva je drukčije, vrata moraju biti šire otvorena, oko devet metara, inače bi svaki drugi hitac letio u mrežu. Bilo bi lijepo kad bi nam se ideja ostvarila. Sandra nikad nije bacala izvan stadiona, a ovo bi bila idealna prilika pred domaćom publikom - kaže Edis Elkasević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače