Obavijesti

Sport

Komentari 64

Kraj za Bornu! Nakon krasnog prvog seta Zverev ga okrenuo...

Kraj za Bornu! Nakon krasnog prvog seta Zverev ga okrenuo...
7

Borna Ćorić izgubio je u četvrtfinalu US Opena od njemačkog tenisača Aleksandra Zvereva 6-1, 6-7, 6-7, 3-6. Ipak, razloga za zadovoljstvo imamo zbog Nikole Mektića, koji je ušao u finale parova

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale US Opena, njega je u četvrtfinalu svladao Nijemac Alexander Zverev sa 1-6, 7-6 (5), 7-6 (1), 6-3 nakon tri sata i 24 minute igre.

Bio je ovo peti međusobni susret Ćorića i Zvereva i druga pobjeda njemačkog igrača. Na US Openu su se sastali po drugi put, prije tri godine je u 2. kolu bolji bio Ćorić.

Pogledajte video: Zagrijavanje Borne Ćorića

Pokretanje videa...

Borna Ćorić na treningu 01:37

Ćorić je odlično otvorio susret, dva je puta oduzimao servis Zverevu u prvom setu te ga riješio u svoju korist sa 6-1. Naš je trenutačno prvi igrač ostvario "break" i u petoj igri drugog seta za vodstvo od 3-2, ali nije uspio tu prednost i zadržati jer je Zverev vratio izgubljeni servis u osmoj igri, pa je o pobjedniku te dionice odlučivao "tie-break". I u odlučujućoj igri prvi je do prednosti stigao Ćorić, no Zverev je osvojio četiri od posljednjih pet poena te poravnao rezultat u meču.

U trećem setu igrači su razmijenili po "break" u ranoj fazi, a potom su držali gemove na svom servisu do novog "tie-breaka". No, ovaj put Zverev je bio dominantan, poveo sa 4-0 i mirno ga riješio u svoju korist sa 7-1.

Tennis: US OPEN

Veliku priliku Ćorić je imao u petom gemu četvrtog seta kada je stigao do 0-40 na servis Zvereva, no nije iskoristio niti jednu od te tri vezane "break-lopte" kao niti još jednu prednost. Zverev je to znao iskoristiti, oduzeo je servis Ćoriću za vodstvo od 5-3, a onda prilikom servisa za meč iskoristio treću meč-loptu.

Ćoriću je ovo bio prvi nastup u četvrtfinalu nekog "grand slam" turnira, dok je Zverev drugi put stigao do polufinala. Prvi je igrao u siječnju ove godine na Australian Openu kada je izgubio od Austrijanca Dominica Thiema.

Zverev će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Španjolca Pabla Carrena i Kanađanina Denisa Šapovalova

Tennis: US OPEN

Mektić ušao u finale

Hrvatski tenisač, 31-godišnji Nikola Mektić plasirao se finale muških parova na US Openu, on je s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom u polufinalu svladao Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Britanca Joea Salisburyja sa 7-6 (3), 6-4.

Za Mektića je ovo prvi ulazak u finale muških parova na nekom "Grand slam" turniru, dosada mu je najveći uspjeh bio polufinale Roland Garrosa 2018. kada je igrao s Austrijancem Alexanderom Peyom.

Ranije ove godine Mektić je osvojio naslov pobjednika na Australian Openu u konkurenciji mješovitih parova s Čehinjom Barborom Krejčikovom, dok je prije dvije godine igrao finale "miksa" u New Yorku s Poljakinjom Alicjom Rosolskom.

U finalu će Mektić i Koolhof igrati protiv pobjednika susreta u kojemu će igrati još jedan hrvatski predstavnik. Mate Pavić će u drugom polufinalu s Brazilcem Brunom Soaresom igrati protiv Nizozemca Jean-Juliana Rojera i Rumunja Horije Tecaua.

Pavić je dosada igrao u finalima muških parova na sva tri preostala "Grand slam" turnira, osvojio je Australian Open 2018., dok je gubio finala Wimbledona 2017. i Roland Garrosa 2018., a svaki put partner mu je bio Austrijanac Oliver Marach.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
US Open, četvrtfinale , New York
Sortiranje događaja
KRAJ

Nažalost, nanjušio je Zverev krv, Borni je pala koncentracija, a njemački tenisač to je iskoristio i mirno meč priveo kraju. Četvrti set osvojio je sa 6-3 i ušao je u polufinale US Opena. Šteta, bio je Borna solidan, uništio je Nijemca u prvom setu pa izgubio dva tiebreaka i nakon tog se raspao...

BREAK ZVEREV

Ajme, večeras ne ide pa ne ide, kao da se Borna ugasio nakon prvog seta u kojemu je pomeo Zvereva 6-1. Poveo je njemački tenisač 5-3 u četvrtom setu.

Prvo je Borna napravio neprisiljenu pogrešku za 15-0 pa se iskupio dobrim servisom za 15-15. No, opet bezveze šalje loptu u aut za 30-15 prednost Zvereva. Potom radi i duplu i pada u još dublji ponor. 

Break Zverev radi prekrasnom forhend paralelom i sad servira za meč.

SPASIO SE ZVEREV

Aleksandra Zvereva prestao je slušati servis. Napravio je već 12. duplu pogrešku u među, ali forhendi su mu ubojiti. Nekako je uspio osvojiti svoj servis-gem i doći na 4-3 protiv Borne. Pritisak je sad na našem tenisaču.

MEKTIĆ U FINALU US OPENA

Hrvatski tenisač, 31-godišnji Nikola Mektić plasirao se finale muških parova na US Openu, on je s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom u polufinalu svladao Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Britanca Joea Salisburyja sa 7-6 (3), 6-4!

Za Mektića je ovo prvi ulazak u finale muških parova na nekom "gramd slam" turniru, dosada mu je najveći uspjeh bio polufinale Roland Garrosa 2018. kada je igrao s Austrijancem Alexanderom Peyom.

Ranije ove godine Mektić je osvojio naslov pobjednika na Australian Openu u konkurenciji mješovitih parova s Čehinjom Barborom Krejčikovom, dok je prije dvije godine igrao finale "miksa" u New Yorku s Poljakinjom Alicjom Rosolskom.

U finalu će Mekitć i Koolhof igrati protiv pobjendika susreta u kojemu će igrati još jedan hrvatski predstavnik. Mate Pavić će u drugom polufinalu s Brazilcem Brunom Soaresom igrati protiv Nizozemca Jean-Juliana Rojera i Rumunja Horije Tecaua.

Pavić je dosada igrao u finalima muških parova na sva tri preostala "gramd slam" turnira, osvojio je Australian Open 2018., dok je gubio finala Wimbledona 2017. i Roland Garrosa 2018., a svaki put partner mu je bio Austrijanac Oliver Marach. (HINA)

NEĆE PA NEĆE

Koliko je Borna bio blizu breaka, imao je tri break lopte! Jao, žalit će za ovim gemom hrvatski tenisač. 

Prvo je Ćorić iskoristio loš izlazak na mrežu Zvereva i poentirao za 15-0. Zverev potom puca pod pristiskom i radi novu dvostruku pogrešku. Zverev griješi i u idućem poenu, pokušao je skratiti loptu, Borna nadljudskim naporom to stiže i vraća lopticu Zverevu, a ovaj s osnovne linije nervozno pogađa aut.

Borna je potom možda i previše opustio ruku, forhend ga nije slušao, a Zverev je spasio break-prilike Ćorića i ponovno poveo 3-2.

Komentari 64