Sport

Komentari 201

Baš šteta! Hrvatice izgubile nakon herojskog poluvremena

Baš šteta! Hrvatice izgubile nakon herojskog poluvremena

Norvežanke, koje slove za ponajbolju ekipu prvenstva, nisu se uspjele odlijepiti u prvom poluvremenu, a početkom drugog poluvremena Hrvatska je i povela. Ipak, deset loših minuta je bilo dovoljno...

Baš šteta! Hrvatska ženska rukometna reprezentacija izgubila je od Norveške 36-25 u četvrtoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometašice slave

Počela je Norveška utakmicu snažnije od odabranica izbornika Šoštarića, zabijala golove iz tranzicije, a potom su naše cure odlučile pametnije igrati u napadu te je Hrvatska znatno brže prelazila u fazu obrane. Tu je briljirala Ćamila Mičijević koja nas je s nekoliko gola vratila u igru, kao i Valentina Blažević te smo naposljetku na poluvrijeme otišli s tek jednim golom zaostatka.

U drugom poluvremen krenuli smo još jače, bolje, brže!

Uhvatila je Hrvatska tad i vodstvo, no potom je deset jako loših minuta presudilo Hrvaticama... Nekoliko očajno izgubljenih lopti i loše odigranih napada, i Norveška se naposljetku odlijepila na velikih 10 razlike te je pobjednik već bio odlučen deset minuta do kraja.

O prolazu dalje odlučivat će susret s Njemačkom, a Hrvatska je i dalje druga sa šest bodova nakon ove utakmice. Norvežanke ostaju prve s dva boda više.

Mičijević je zabila sedam golova, a Blažević pet. Kod Norvežanki je Reistad zabila sedam golova, Oftedal šest, a Mork pet.