Obavijesti

Sport

Komentari 16

Sjajno jutro u Chamonixu: Zubo i Vidović izborili drugu vožnju!

Sjajno jutro u Chamonixu: Zubo i Vidović izborili drugu vožnju!

Filip Zubčić odradio je sjajan nastup u francuskom Chamonixu te ostvario odlično 12. vrijeme prve vožnje slaloma. Drugu vožnju izborio je i Matej Vidović dok Rodeš i Kolega nisu uspjeli. U vodstvu je Schwarz

Austrijanac Marco Schwarz ostvario je najbolji rezultat prve vožnje slaloma Svjetskog kupa u francuskom Chamonixu, dok su od četvorice hrvatskih predstavnika Filip Zubčić i Matej Vidović osigurali nastup u drugoj vožnji.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubčić u 'Zvijezde vrište'

Pokretanje videa...

Filip Zubčić 'skinuo' Momčila Otaševića s trona *Šebalj u transu* | ZVIJEZDE VRIŠTE | Epizoda 52 10:13

Vodeći slalomaš ove sezone je u prvoj vožnji ostvario vrijeme 50.70 sekundi, drugi je bio Švicarac Ramon Zenhausern s dvije stotinke sekunde zaostatka, dok je treći Francuz Clement Noel s tri stotinke sekunde minusa.

Unutar jedne sekunde zaostatka još je pet skijaša što garantira sjajnu drugu vožnju.

Od četvorice hrvatskih skijaša drugu vožnju su izborili Filip Zubčić i Matej Vidović, dok Istok Rodeš i Samuel Kolega nisu uspjeli.

Zubčić je zauzeo 12. mjesto sa 1.35 sekunde zaostatka, dok se Vidović sa startnim brojem 42. po teškim uvjetima probio na 23. mjesto sa 2.01 zaostatka.

Rodeš je zauzeo 40. mjesto sa 2.75 sekunde zaostatka, a Kolega nije završio prvu vožnju.

Druga vožnja počinje u 12.30 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Slalom 1. vožnja, Svjetski kup 9.30 SATI , Chamonix, Francuska
Sortiranje događaja
KOLEGA IZLETIO

Samuel Kolega nažalost nije uspio završiti nastup i izletio je sa staze. U drugoj vožnji ćemo tako gledati Filipa Zubčića i Mateja Vidovića.

Druga vožnja u Chamonixu počinje u 12.30 sati. Idemo, dečki!

SJAJAN NASTUP VIDOVIĆA

Maaa tako je! Matej Vidović odradio je odličan nastup sa startnim brojem 42 i ciljem prošao s +2.01 zaostatka te zauzeo 23. mjesto! To bi trebalo značiti samo jedno - Vidović se gotovo sigurno pridružio Zubčiću u drugoj vožnji.

Bravo, majstore!

RODEŠ BEZ DRUGE VOŽNJE

Rodeš je imao odličan prvi prolaz sa samo +0.18 zaostatka, ali u središnjem dijelu napravio je grešku i izgubio dosta vremena. Na koncu je ciljem prošao kao točno 30. s više od +2.20 zaostatka, koliko bi mu garantiralo drugi lauf, i gotovo sigurno neće skijati u drugoj vožnji.

Ništa zato, hrabar nastup Rodeša. Nedostajalo je malo koncentracije i brzine za povoljniji rezultat.

10.24

Na gornjem dijelu staze spustila se magla i preostalim natjecateljima otežat će nastup. Tehničari su malo popeglali stazu, ali pitanje je koliko će uvjeti biti povoljni za skijaše.

I trojica ispred našeg Rodeša su završila, Istok je sada na redu! Idemo po tu drugu vožnju!

10.17

Prvih 30 skijaša odradilo je nastupe i za sada imamo odlične vijesti - Filip Zubčić drži sjajno 12. mjesto i u drugoj vožnji imat će priliku doći do novih bodova, a potencijalno i ostvariti novi odličan rezultat u samom vrhu. Jer stazu u drugom laufu postavlja njegov trener Marko Šuman i tu Zubo itekako vidi svoju priliku.

Uskoro će na stazu i idući Hrvat. Istok Rodeš ima startni broj 34.

Komentari 16