Obavijesti

Sport

Komentari 269

Dizelaška Hrvatska ipak razbila Angolu i osigurala drugi krug!

Dizelaška Hrvatska ipak razbila Angolu i osigurala drugi krug!
10

Ponovno smo se mučili u prvom dijelu, ali u drugom smo prebacili u brzinu više i konačno uhvatili pravi ritam. Hrvatska je slomila tvrdu Angolu i osigurala drugi krug SP-a. S Katarom ćemo odlučivati o prvom mjestu

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Aleksandriji svladala Angolu s 28-20 (12-11) te ujedno osigurala prolazak u drugi krug natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Kauboji za Petrinju

Pokretanje videa...

Rukometaši za Petrinju 03:03

Protiv nominalno najslabije reprezentacije u skupini Hrvatska je do pobjede stigla tek u drugom poluvremenu. U prvih 30 minuta momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, nakon prvih 15 minuta bilo je 6-4 za Angolu samo da bi Hrvatska serijom 4-0 preuzela prednost, a u toj seriji vrlo je važan bio i obranjeni sedmerac Pešića.

No, nakon što je Hrvatska po prvi put stigla do dva gola prednosti uslijedilo je isključenje Mamića što je Angola iskoristila za postizanje tri gola u nizu i prednost 9-8. Ipak, Hrvatska je s dva gola u posljednjoj minuti prvog poluvremena ipak stigla do vodstva 12-11 pred odmor.

Možda i ključan trenutak susreta dogodio se u 38. minuti kada je kod vodstva Hrvatske 15-13 Angola dobila sedmerac, no Chicola je loptom izravno u glavu pogodio Pešića i zbog toga dobio crveni karton. Hrvatska je igrača više iskoristila za bijeg na 18-13, a do kraja susreta prednost naše reprezentacije narasla je na osam.

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Ivan Čupić sa šest golova, pet je dodao Ivan Martinović, dok je Ferreira postigao četiri gola za Angolu.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group C - Angola v Croatia

U drugom susretu 2. kola Katar je svladao Japan sa 31-29, pa nakon dva kola Katar vodi na ljestvici s četiri boda, Hrvatska je druga s tri, Japan treći s jednim, a Angola posljendja bez bodova.

Za dva dana Hrvatska će u 3. kolu igrati protiv Katara od 18 sati susret za prvo mjesto u skupini.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s Nikšom Kalebom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
SP: 2. KOLO 1. KRUGA 18 SATI , Borg El Arab, Aleksandrija, Egipat
Hrvatska
28 : 20
Angola
Sortiranje događaja
MATANOVIĆ NAKON POBJEDE

Hrvatska je pobijedila Angolu 28-20 u tvrdoj utakmici, mučili smo se na početku i cijelo prvo poluvrijeme nismo bili pravi u obrani 5-1. U drugom dijelu smo se probudili, prešli na obranu 6-0 i automatski proigrali.

- To što imamo koristimo na drugi način nego Angola. Naša psiha je jako bitna, protiv Japana nam je to falilo. Iako smo imali jednu dvije, greške, to nije utjecalo na ovu utakmicu. I to mi je drago - rekao je Matanović i dodao:

- Odigrali smo dobru obranu danas, bilo je odličnih blokova i ukradenih lopti. I ako tako nastavimo, idemo u pravom smjeru.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije Vlade Matanovića u studiju 24sata nakon pobjede nad Angolom

KRAAAJ! Hrvatska je na koncu uspjela razbiti tvrdu Angolu i stići do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu.

S važna tri boda izborili smo drugi krug pa ćemo za prvo mjesto u grupi odlučivati u dvoboju s Katarom.

Za igrača utakmice proglašen je Pešić, koji je danas imao sedam obrana i realizaciju 26 posto.

60'

Nemaju rješenja Angolci za Marića, sjajno se okrenuo i stigao do četvrtog gola.

59'

Prekršaj za sedam metara i novo isključenje za Angolu. Ponovno je nastradao Čupić nakon što se lijepo probio u sredinu. Krivac je bio Aguiar te zaradio svoje prvo isključenje danas.

Mandić nije uspio zabiti, a onda niti iz odbijanca.

56'

Jaganjac silovito tuče! Digao se s desetak metara i odlično pogodio za svoj prvi gol danas. Trebamo i njegov doprinos, inače je sjajan igrač razornog šuta i treba nam da uđe u dobar ritam.

Komentari 269