Sport

Komentari 39

Hrvati briljiraju na Sljemenu! Sva četvorica u drugoj vožnji

Hrvati briljiraju na Sljemenu! Sva četvorica u drugoj vožnji

Sva četiri Hrvata skijat će u drugoj vožnji na Sljemenu! Filip Zubčić završio je 10., Istok Rodeš 18., Matej Vidović 21. i Samuel Kolega 30. Druga se vožnja vozi od 15.30 (HRT 2)

Sva četvorica hrvatskih reprezentativaca izborila su nastup u drugoj vožnji slaloma za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu, a najbolji je bio Filip Zubčić na desetom mjestu, koji je za vodećim Francuzom Clementom Noelom zaostao jednu sekundu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Istok Rodeš je s brojem 33 imao 18. rezultat prve vožnje uz zaostatak od 1.90 sekundi za vodećim, a hrvatsko slavlje upotpunili su svojim nastupima Matej Vidović sa startnim brojem 52 i Samuel Kolega koji je na stazu išao kao 53.

U vrlo zahtjevnim uvjetima na Crvenom spustu Vidović je uspio skijati kao da je staza u idealnom stanju i sa zaostatkom od 2.05 sekundi došao do 21. mjesta, dok je Kolega bio 45 stotinki sporiji što je bilo taman dovoljno za 30. mjesto i startni broj 1 u drugoj vožnji koja će započeti u 15.30.

Valja napomenuti da je Zubčić do svog najboljeg rezultata u prvoj vožnji na slalomima za Svjetski kup došao uz veliku pogrešku pred samim ciljem, kad je krajnjim naporima uz akrobatske poteze uspio proći kroz zadnja troja vrata. Bez te pogreške bi zasigurno bio među petoricom najboljih u prvoj vožnji.

Prošlogodišnji pobjednik na Sljemenu Clement Noel je u prvoj vožnji najmanje griješio i zahvaljujući tome stvorio 36 stotinki prednosti pred drugoplasiranim Norvežaninom Sebastianom Foss-Solevaagom koji je poput Zubčića napravio pogrešku u donjem dijelu staze. Treći je Austrijanac Manuel Feller sa 51 stotinkom zaostatka, a četvrti njegov sunarodnjak Marko Schwarz koji zaostaje 78 stotinki za vodeći. Peti je Slovenac Štefan Hadalin sa 85 stotinki zaostatka za Noelom.