Obavijesti

Sport

Komentari 32

Igor Bišćan preporodio Rijeku! 'Killer' Čolak: Gol po utakmici

Igor Bišćan preporodio Rijeku! 'Killer' Čolak: Gol po utakmici
1

Dovođenje Igora Bišćana na čelo stručnog stožera očigledno je bio vrhunski potez predsjednika Miškovića i njegovih suradnika. U sedam utakmica Rijeka je neporažena sa 89% HNL-učinka i prolaskom u Kupu

VIDEO

U sedam utakmica 6 pobjeda i jedan remi bez ijednog poraza, 16 od mogućih 18 bodova (89%!) prolazak u Kupu, gol-razlika 15:6, preskočeni Gorica i Osijek, dohvaćena Lokomotiva, u derbijima pobijeđeni i Dinamo i Osijek.. Manji dio Rijekinih navijača bojkotira navijanje dok je Igor Bišćan na Rijekinoj klupi, a Bišćan je Rijeku - preporodio!

Bijeli su danas u Osijeku odigrali odličnu, vjerojatno najbolju utakmicu od promjene na čelu struke i slavili s 2-1. Da nije bilo nedopustivog kiksa mladog Petra Mamića (upisati mu 'u rok službe', dogodi se) i fenomenalnog Marka Malenice na osječkom golu, Rijeka bi u derbiju 16. kola Prve HNL već na poluvrijeme otišla s najmanje tri gola prednosti. Ili 'u prijevodu': s rezultatom koji bi prema viđenome na travnjaku Gradskog vrta bio - posve realan.

Čolak: gol po utakmici

Matjaž Kek već je na novom poslu, opet na funkciji izbornika Slovenije, pa vjerojatno ne razmišlja o tome kako bi vjerojatno i danas bio trener Rijeke da je Mirko Antonio Čolak igrao tj. zabijao kao što zabija otkad je Kek otišao s Rujevice.

Čolakova golgeterska forma ove sezone je ovakva: kod Keka u 14 utakmica jedan gol, a kod Bišćana... U 7 susreta - 7 golova. Gol po utakmici! Sa njegova današnja dva pogotka (jedan glavom, jedan ljevicom) Rijeka je na tablici preskočila Osijeka, a Mirko Čolak preskočio Hebera u poretku klupskih strijelaca. Brazilac je ove sezone zabio 7, a Čolak 8 golova.

Rijeka je podređena bila prvih 10 minuta i zaključnih 15-ak (više onim nesvjesnim povlačenjem nego nekom pravom Osijekovom igrom). Domaći su imali dva raspoložena igrača: fenomenalnog vratara Malenicu te, na 5 sekundi, 'pojačanje iz Rijeke', Petra Mamića.

U 88. minuti Slavonci su imali šansu za barem bod, ali Stjepan Lončar je očistio s aut-linije i Osijeku je ostao samo: treći uzastopni poraz u vlastitom dvorištu (redom su u pored Drave pobjeđivali Gorica, Dinamo i Rijeka).

Osijek: nepostojeći vezni red

Zoranu Zekiću ('Naš vezni red danas nije ni postojao') ostaju brige oko brojnih ozlijeđenih igrača i glavobolje oko vraćanja momčadi u berbu bodova s kojom su ušprintali u sezonu, a Bišćana do zimske pauze čekaju dva uzastopna derbija s Lokomotivom (Kup u Zagrebu, HNL na Rujevici) te gostovanje kod Belupa.

Igre van travnjaka na stranu... Ako gledamo samo 2x45 minuta tj. isključivo nogometnu igru: dovođenje Igora Bišćana na čelo stručnog stožera očigledno je bio vrhunski potez predsjednika Miškovića i njegovih suradnika!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići