Obavijesti

Sport

Komentari 14

Igor Cvitanović: Dinamu su ključ utakmice s Austrijancima, šteta što je Rijeka pala u završnici...

Igor Cvitanović: Dinamu su ključ utakmice s Austrijancima, šteta što je Rijeka pala u završnici...

Dinamo nije dobro izgledao prvo poluvrijeme, ali je očito da je Zoran onda napravio dobre izmjene. Drugo je poluvrijeme bilo puno bolje. Vjerujem da "modri" imaju dobre šanse da prođu dalje, kaže Igor Cvitanović

VIDEO

Pratio je bivši trener Istre 1961 pozorno obje utakmice. Prvo je na Rujevici gledao sraz Rijeke i Real Sociedada, a onda je na TV-u pratio Dinamo i Feyenoord. Dakle, pogledao je oba svoja bivša kluba na startu Europske lige.

Pokretanje videa...

Trening Dinama na Hitrec Kacijanu 02:27

- Već je nakon ždrijeba bilo jasno kako je Rijekina skupina dosta teža. Rijeka me ugodno iznenadila protiv jednog jakog Sociedada. Izgledala je jako dobro - rekao je na početku Cvitanović i nastavio:

Rijeka i Real Sociedad susreli se u 1. kolu Europske lige

- Da je Lončar zabio gol za 1-0, da su zabili prilike koje su morali, utakmica bi sigurno otišla u drugome smjeru. Vjerujem kako bi onda Rijeka sigurno ostala neporažena. Šteta što im je pala koncentracija u sudačkoj nadoknadi. Sociedad je dovoljno kvalitetan da takvu situaciju iskoristi, ali Riječani mogu biti zadovoljni sa svim osim s rezultatom. Ovo je jako teška skupina, mislio sam da će Napoli i Sociedad biti izraziti favoriti, a onda se odmah dogodilo iznenađenje. Rijeka bi također mogla nekoga iznenaditi.

Na Rujevici je bio jedan gol, u Maksimiru je završilo 0-0.

- Realno, gledajući sve, to je na kraju realan rezultat u Zagrebu - rekao je Igor Cvitanović.

Žali zbog same završnice utakmice u kojoj je Dinamo imao igrača više.

- Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, to je jasno. Ali, Zoran Mamić je napravio dobre izmjene. Drugo je poluvrijeme bilo puno bolje, pogotovo posljednjih 20-ak minuta. Šteta što Dinamo nije iskoristio situaciju 11 na 10. No, ne treba biti nezadovoljan s ovih 0-0. Dinamova će skupina očito biti jako izjednačena, pokazala su to dva remija u prvome kolu.

Zagreb: Dinamo i Feyenoord Rotterdam susreli se u 1. kolu Europske lige

Pitamo Cvitu tko mu se najviše dopao od igrača Dinama?

- Na Livakovića ne treba trošiti riječi. Njegov je potez spasio utakmicu, spasio Dinamo. Sve bi otišlo u krivom smjeru. Majer i Ivanušec su dobro kombinirali u vezi. Petković je ulaskom razbudio momčad, a obrana je djelovala dobra nakon početnih nesigurnosti. Sve u svemu, Dinamo je na mene ostavio dobar dojam - kaže Cvitanović, koji se okrenuo i nastavku natjecanja.

- Očito je da će za Dinamo biti ključne dvije utakmice protiv Wolfsbergera u 3. i 4. kolu. Te se dvije utakmice moraju dobiti. CSKA nije dobio Austrijance i Dinamo u ta dva sraza mora uzeti šest bodova. To je ključ prolaska - za kraj će najbolji strijelac u povijesti maksimirskog kluba.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener