Igrač Atletica suspendiran zbog klađenja: Nudi se prilika Šimi | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 4

Igrač Atletica suspendiran zbog klađenja: Nudi se prilika Šimi

Igrač Atletica suspendiran zbog klađenja: Nudi se prilika Šimi

Desni bek Atletica Kieran Trippier je kažnjen zbog klađenja pa će propustiti 12 utakmica za svoj Atletico Madrid. Čak je i dobro prošao jer mu je prijetila suspenzija od šest mjeseci...

VIDEO

Izbornik Engleske Gareth Southgate iznenadio je svoje zemljake još u listopadu nakon što je objavio da Kieran Trippier napušta reprezentativni kamp. 

Bio je kapetan u prijateljskoj utakmici i sve je iznenadio njegov nagli odlazak. Ali, razlog je bilo saslušanje u prostorijama engleskog nogometnog saveza. Zašto? Sumnja na klađenje. Dva mjeseca nakon toga, FA očito nije bio zadovoljan njegovim opravdanjem na saslušanju pa ga je kaznio s deset tjedana zabrane igranja nogometa. 

Kieran Trippier file photo

Čak je dobro i prošao jer mu je prijetila šestomjesečna suspenzija zbog kršenja pravilnika o sportskom klađenju, a navedeni prekršaj se dogodio u srpnju 2019. godine, upravo kada je završavao svoj transfer iz Tottenhama u Atletico Madrid.

On se pak brani da se nije kladio i da nije ostvario nikakvu dobit, ali morat će se suočiti s kaznom. Osim suspenzije zbog koje neće dva i pol mjeseca biti na raspolaganju Diegu Simeoneu, Trippier će morati isplatiti u blagajnu Saveza 70.000 funti. Neće ga biti na 12 utakmica, propustit će i prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja, a vratit će se 7. ožujka kada će njegov klub igrati prijateljski susret protiv Real Madrida.

La Liga Santander - Real Madrid v Atletico Madrid

Težak je to udarac za argentinskog trenera Diega Simeonea jer mu je engleski reprezentativac jedan od važnijih igrača. Trippier je ove sezone nastupio 13 utakmica u La Ligi na desnom beku, ali Simeone će sada morati posegnuti za novim rješenjem. A kao logična opcija nameće se naš Šime koji je igrao na toj poziciji do nove operacije.

FILE PHOTO: Champions League - Group A - Atletico Madrid v Bayern Munich

Nudi li se to velika prilika Vrsaljku? Nakon operacije u listopadu, hrvatski reprezentativac se napokon oporavio i zaigrao u Kupu. Još nije na pravoj razini i trebat će mu nekoliko utakmica da vrati stari ritam, ali Šime bi trebao dobiti veliku minutažu na desnom boku i zamijeniti Trippiera. Simeone mu vjeruje, čekao ga je i nakon one prve operacije koljena zbog koje ga nije bilo godinu dana i nakon toga je uskočio u prvih 11. Dogodila se nova operacija zbog koje je pauzirao više od dva mjeseca, ali sada bi se napokon trebao ustaliti u prvih 11.

La Liga Santander - Atletico Madrid v Granada
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner