Obavijesti

Sport

Komentari 51

Na mjestu pada aviona pronašli Bibliju i pasus o Božjim krilima

Na mjestu pada aviona pronašli Bibliju i pasus o Božjim krilima
5

Bibliju su pronašli na mjestu pada aviona, a knjižni označivač bio je na Psalmu 63. koji govori o veselju u Njegovim krilima. Biblija pripada igraču koji je preživio pad, ali je u komi

VIDEO

Helio Neto jedan je od trojice preživjelih igrača Chapecoensea u padu aviona. U komi je i bori se za život. Na mjestu nesreće, među stvarima razbacanima kilometrima u brdima kod kolumbijskog Medellina pronašli su Bibliju.

Novinar Roberto Cabrini podigao ju je i drhtavim glasom pročitao ime utisnuto na unutarnjoj strani. Bilo je to ime Helija Neta, a knjižni označivač bio je na Psalmu 63. koji govori o promišljanju o Bogu tijekom noći i veselju u njegovim krilima.

"Kad te se sjećam na postelji, sve noćne straže razmišljam o tebi. Jer si ti pomoć moja, i u sjenu krila tvojih veselim se", stoji u Psalmu 63.

Novinar je Bibliju predao supruzi brazilskog igrača koja je potvrdila kako je to njegova Biblija te da ju je uvijek nosio na putovanja.

"Kobno jutro rekao mi je da je sanjao nesreću" 

- Helio je veliki vjernik. Kad ide na putovanja uvijek prvo spremi Bibliju. Hvala što ste mi ovo dali - rekla je Simone novinaru koji ju je posjetio u njezinu domu. 

Na dan kobnog putovanja suprug joj je rekako kako je sanjao da će se avion srušiti.

U nesreći je poginulo 71 ljudi među kojima je gotovo kompletna momčad brazilskog nogometnog prvoligaša Chapecoensea.

POGLEDAJTE VIDEO

Alan napravio svoje prve korake

Alan Ruschel (27) kojeg su prvog izvukli iz olupine dobro se oporavlja, a čak je napravio i svoje prve korake nakon nesreće.

- Htio sam vam reći da oporavak teče jako dobro. Uskoro ću se vratiti u Brazil kako bi oporavak priveo kraju. Želim vam zahvaliti za svu podršku, za sve poruke koje sam primio. Hvala vam svima. Hvala vam puno - rekao je Alan.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Prva službena utakmica nakon tragedije: Chape neće umrijeti
VIDEO

Prva službena utakmica nakon tragedije: Chape neće umrijeti

Chape je u prvenstvu države Santa Catarine odigrao 0-0 protiv Joinvillea. Bila je to prva službena utakmica Chapecoensea kojem je gotovo cijela momčad poginula u avionskoj nesreći

Chape se vraća! Lavina emocija na prvom meču poslije nesreće
NAJTUŽNIJA UTAKMICA IKAD

Chape se vraća! Lavina emocija na prvom meču poslije nesreće

Preplavljeni emocijama u društvu obitelji, supruga i djevojki poginulih suigrača, preživjeli nogometaši podigli su pobjednički pehar. Helio Neto, Ruschel i Follmann u suzama su pratili povratak Chapea...
Preživjeli igrač Chapea hoda i ne samo to: Ma, igrat ću ja još
ČUDO U BRAZILU

Preživjeli igrač Chapea hoda i ne samo to: Ma, igrat ću ja još

NESLOMLJIVI Uz Božju pomoć, evo mene opet na terenu u dresu Chapecoensea, rekao je brazilski igrač Helio Neto, koji je napravio prve korake bez pomoći štaka nakon što je preživio pad aviona