Obavijesti

Sport

Komentari 0

Igrač NHL-a optužio trenera za zlostavljanje, pokrenuli istragu

Igrač NHL-a optužio trenera za zlostavljanje, pokrenuli istragu

Beach je naveo kako mu je Aldrich slao neprikladne SMS poruke, prijetio mu fizički, financijski i emocionalno ako ne pristane sudjelovati u seksualnim aktivnostima s njim

VIDEO

Udruženje NHL igrača (NHLPA) najavilo je pokretanje neovisne istrage koja bi trebala utvrditi kako je Udruga postupala s optužbama za seksualni napad iz 2010. koje je Kyle Beach, u to vrijeme igrač Chicago Blackhawksa, iznio protiv tadašnjeg videotrenera Brada Aldricha.

NHL ligu trese skandal nakon što je igrač šampionske generacije Chicago Blackhawksa (prvaci 2010.) podnio tužbu, navodeći da je klub ignorirao optužbe da je klupski trener Brad Aldrich, koji je bio zadužen za videoanalize, seksualno zlostavljao njega i njegova suigrača.

Nedavno se saznalo kako se radi o 31-godišnjem kanadskom hokejašu Kyleu Beachu, koji danas profesionalno igra u Njemačkoj. Beach je u razgovoru za TSN odlučio otkriti da je upravo on prijavio Aldricha za seksualno zlostavljanje, ali je vodstvo Blackhawksa odlučilo "zažmiriti" na tu optužbu.

Beach je naveo kako mu je Aldrich slao neprikladne SMS poruke, prijetio mu fizički, financijski i emocionalno ako ne pristane sudjelovati u seksualnim aktivnostima s njim. Nedavno je i radijska postaja WBEZ objavila kako je 38-godišnji Aldrich osuđen za seksualno uznemiravanje igrača u Michiganu 2013. godine, te da je u toj državi registrirani seksualni prijestupnik.

U izvješću na 107 stranica koje je objavljeno 26. listopada detaljno se opisivalo nedostatak akcije višeg rukovodstva Blackhawksa, koje je bilo upoznato s incidentom, ali nije željelo reagirati dok se momčad borila za Stanley Cup. Nakon što su osvojili Stanley Cup, Blackhawksi su Aldrichu ponudili izbor da se suoči s istragom ili da podnese ostavku, što je on i učinio.

Hokejaševa odvjetnica izjavila je da je Beach sve prijavio i Udruzi NHL igrača, ali opet se ništa nije dogodilo.

- Znam da sam prijavio svaki detalj pojedincu u NHLPA-i, s kojim sam nakon toga stupio u kontakt - rekao je Beach kanadskoj sportskoj mreži TSN.

- Vjerujem da su dvije različite osobe razgovarale s izvršnim direktorom Don Fehrom. Da on okrene leđa igračima kada mu je jedini posao zaštititi igrače pod svaku cijenu, ne znam kako to može biti vaš vođa - dodao je.

Fehr je rekao istražiteljima da se ne sjeća da je bio upozoren na optužbe Beacha, ali je priznao u prošlotjednoj izjavi da je NHLPA nije izvršila svoju dužnost.

"Nema sumnje da ga sustav nije uspio podržati u vrijeme kada mu je bilo potrebno i mi smo dio tog sustava", rekao je Fehr.

Udruga igrača Nacionalne hokejaške lige (NHLPA) priopćila je da će provesti neovisnu reviziju svog odgovora na optužbe o seksualnom napadu iz 2010. NHLPA je na svom službenom Twitter računu objavila kako je Izvršni odbor glasao za neovinu istragu o tome kako je postupio u slučaju Beacha.

Krajem prošlog mjeseca mendžer Chicago Blackhawksa Stan Bowman je podnio ostavku, a organizaciju je napustio i viši potpredsjednik hokejaških operacija Al MacIsaac. Vlasnik kluba Rocky Wirtz je dodao kako će svi uključeni u ovaj skandal dobiti otkaz.

Dodajmo kako je NHL liga već kaznila Chicago Blackhawkse s dva milijuna dolara zbog "neadekvatnih internih procedura i nedovoljnog i nepravodobnog odgovora u rješavanju pitanja vezanih uz zaposlenje bivšeg video trenera Brada Aldricha".

Blackhawksi su odlučili da će milijun dolara od kazne ići lokalnoj organizaciji u Chicaga koja pruža savjetovanje i podršku preživjelima seksualnog zlostavljanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka