Obavijesti

Sport

Komentari 35

Igrač Oriolika vrijeđao i psovao cijelu klupu Dinama, klub ga kaznio i ispričao se: 'On se kaje'

Igrač Oriolika vrijeđao i psovao cijelu klupu Dinama, klub ga kaznio i ispričao se: 'On se kaje'

Kako saznajemo, Branimir Kokotović je psovao i vrijeđao cijelu klupu Dinama, od igrača do stručnog stožera. Zbog takvog nesportskog ponašanja Oriolik ga je odlučio kazniti

VIDEO

Dinamo se u srijedu plasirao u četvrtfinale Kupa, ali najmanje se priča o osam golova koje je zabio hrvatski prvak domaćinu Orioliku. 

Pokretanje videa...

Sažetak Oriolik - Dinamo 01:59

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Utakmicu je obilježila gužva u 18. minuti koja je nastala nakon što je domaći igrač Stjepan Stubičan faulirao Antonija Marina. Dinamova klupa poludjela je na to i tražila sankcije od suca Zdenka Lovrića, a u tome trenutku je Branimir Kokotović izgubio živce zbog nedosuđenog penala za Oriolik napad ranije.

Revoltirano je reagirao prema klupi Dinama i ušao u sukob s Boškom Šutalom, a na koncu ga je trener izvadio nekoliko minuta kasnije. Kako doznajemo, jedan od razloga je što je Kokotović vrijeđao, psovao i dobacivao klupi Dinama. Ljutito je odjurio u svlačionicu pa prije poluvremena otišao kući. 

Oriolik i Dinamo sastali se u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Oriolik se u četvrtak oglasio oštrim priopćenjem u kojem su osudili ružne komentare i prijetnje na račun Branimira Kokotovića, a dan kasnije objavili su novo priopćenje. Ovaj put su se ispričali Dinamu u ime svog igrača i potvrdili kako su ga kaznili.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Imamo potrebu obratiti se javnosti, a vezano za događaje koji opterećuju normalno funkcioniranje NK Oriolik iz Oriovca, od 01. studenog 2023. godine, odnosno od odigravanja utakmice osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, između NK Oriolik iz Oriovca i najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba i aktualnog hrvatskog prvaka, GNK Dinamo iz Zagreba. Želimo, odbacujući sve pokušaje prikupljanja "jeftinih poena preko leđa" NK Oriolika, koji su snažno prisutni u javnom prostoru, svim zainteresiranim vrlo jasno i nedvosmisleno istaknuti sljedeće:

- naš klub njeguje načela poštovanja i uvažavanja svih sportskih protivnika, i tako će ostati i dalje.

- oštro osuđujemo neprimjereni oblik ponašanja našeg ponajboljeg igrača, Branimira Kokotovića prema gostujućim igračima i stručnom stožeru, zbog čega je trener Stefanović odlučno i ispravno reagirao te ga ubrzo izvadio iz igre. Slijedom navedenog Kokotoviću je klub izrekao odgovarajuću stegovnu mjeru. Branimir je nakon utakmice izrazio kajanje za svoje neprimjereno ponašanje te preuzeo odgovornost za isto, uz ispriku igračima i stručnom stožeru GNK Dinamo, te navijačima obaju klubova.

Oriolik i Dinamo sastali se u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

- oštro osuđujemo svu neprimjerenu komunikaciju te prijetnje upućene našem Branimiru Kokotoviću i/ili njegovoj obitelji te pozivamo nadležne institucije na odgovarajuću reakciju s ciljem promptne zaštite njihovog integriteta.

Igrač Oriolika otišao kući nakon što je započeo sukob: On je hajdukovac, a malo je živčaniji
Igrač Oriolika otišao kući nakon što je započeo sukob: On je hajdukovac, a malo je živčaniji

- nismo i nećemo komentirati suđenje, iz jednostavnog razloga - jer vjerujemo u funkcionalnost sustava sudačke organizacije.

- koliko god bili neveliki, nikome nećemo dati za pravo da se na neprimjeren način poigrava s imenom NK Oriolik, posebice, ne sada na isteku jubilarne 100. sportske godine, u trenutku odvijanja povijesno radosnih događaja za naš klub i mjesto.

Jakirović: Ne znam čemu te tenzije koje je inicirao domaći igrač. Što mu je to trebalo?!
Jakirović: Ne znam čemu te tenzije koje je inicirao domaći igrač. Što mu je to trebalo?!

- Na kraju, se zahvaljujemo GNK Dinamo na svemu što je učinio za naš klub i Oriovac, čime je snažna veza dvaju bratskih klubova i navijača postala neraskidiva, te ujedno pozivamo sve zainteresirane da se uključe u našu skorašnju aukciju autentičnih Dinamovih dresova s potpisom igrača čime imaju priliku postati vlasnik jedinstvene uspomene te tako izravno pomoći najmlađim stanovnicima Oriovca kroz podizanje razine kvalitete predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja koje se provodi u mjesnom dječjem vrtiću i osnovnoj školi. Ovim putem se od srca zahvaljujemo svim medijima na praćenju, potpori i promociji našeg kluba i mjesta, te ljubazno molimo za objavu ovog priopćenja", stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju