Obavijesti

Sport

Komentari 2

Igrač Zadra razbio konkurenciju, nagrada za MVP-a otišla Zvezdi

Igrač Zadra razbio konkurenciju, nagrada za MVP-a otišla Zvezdi

Luka Božić ni uz nevjerojatan učinak od 29,6, koševa, 10 skokova i šest asistencija po utakmici prošli mjesec nije zaslužio nagradu za najkorisnijeg igrača mjesta. Ključ je u propozicijama

VIDEO

Najkorisniji igrač listopada u ABA ligi nedvojbeno je košarkaš Zadra Luka Božić (26) koji je ubacio 29,6 koševa, imao deset skokova i šest asistencija u prosjeku u pet utakmica. Ipak, nagradu nije dobio on, već novi igrač Crvene zvezde Luca Vildoza (27)

Argentinac je igrao u samo dvije utakmice s prosječnim učinkom od 16,5 koševa, jedan i pol skok, šest asistencija, dvije i pol ukradene lopte. Njegova je valorizacija 24,5, četvrta u ligi, a Božićeva čak 39 i uvjerljivo je vodeći. Pa ipak, propisi regionalne lige omogućili su igraču srpskog prvaka da bude MVP.

Naime, MVP se bira među igračima kluba koji je ostvario maksimalan broj pobjeda, što Zvezda jest (pobijedila u četiri), a Vildoza je igrao u polovici tih utakmica, što je drugi preduvjet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako takvoga nema, traži se igrač s najvećim indeksom među momčadima koje su imale preko 50 posto pobjeda. Zadar je dobio dvije od četiri listopadske utakmice pa je Božić automatski izvan konkurencije.

"Božić ekipu od 350.000 eura vodi u play-off zonu s astronomskom valorizacijom, a vama MVP igrač s dvije utakmice koji se ne može približiti valorizaciji Božića u lošijoj ekipi", napisao je jedan ljutiti tviteraš u komentaru na objavu ABA lige.

Partizan je vodeći u ligi s omjerom 5-0 ispred Zvezde (4-0) i FMP-a (4-1), a Zadar je na diobi četvrtog mjesta s Budućnosti, Igokeom i Cibonom. Iduća utakmica u regionalnoj ligi baš je gostovanje kod Zvezde u ponedjeljak. Bit će to izravni okršaj Vildoze i Božića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...