Obavijesti

Sport

Komentari 11

Igrači Rijeke se ponovno smiju, Bišćanove metode ih oduševile

Igrači Rijeke se ponovno smiju, Bišćanove metode ih oduševile
5

Novi trener, bez mladog BiH reprezentivca Lončara te s ozlijeđenima Gorgonom, Acostyem i Prskalom u miru Umaga upoznaje momčad koju je preuzeo prije pet dana te u vrhunskom raspoloženju traži izlaz iz krize

VIDEO

Hoće li promjena na klupi prve momčadi proizvesti pozitivne ili negativne efekte razbistrit će se u narednih mjesec-dva, no prvi dojmovi o 'efektu Bišćan' djeluju izrazito pozitivno.

Matjaž Kek zauvijek ostaje najblistavijim mogućim slovima upisan u riječke nogometne povjesnice. Mariborski Opatijac osvojio je što nitko s Rijekom nije, na klupi ostao duže nego što je itko ostao, njegov je odlazak nakon 5,5 godina na Kvarneru proizveo šok, čak doslovno uzrokovao i navijačke suze (nakon radosnica zbog duple krune plakalo se i od tuge zbog rastanka), ali... Svaka trenerska priča kad-tad dođe svome kraju, a red dođe na nova lica.

Bijele smo posjetili na mini-pripremama u Umagu. Na Bišćanovim se treninzima ide do limita, a sve je opet garnirano opuštenošću i smijehom kojih je proteklih tjedana bilo manje (sukladno negativnoj niski od šest HNL-utakmica bez pobjede).

Pokretanje videa...

00:44

Novi šef na raspolaganju nema stopera Velkovskog koji je ozlijeđen takorekuć otkad je došao. Ključne figure Gorgon i Acosty rade smanjenim intenzitetom, vrlo oprezno zbog ozljede mišića u trenažni proces ulazi sjajni golman Prskalo, a odlični mladi veznjak Lončar uopće nije s Bijelima zbog obaveza u BiH reprezentaciji.

Sve će, naravno, određivati 'njegovo veličanstvo' rezultat, no Bišćan i momčad jedni su drugima 'legli' sjajno. I to će potvrditi u neformalnim razgovorima. Niz koji Rijeci slijedi je: Inter, Hajduk, Varaždin (Kup), Rudeš, Istra (+samo s Rudešom kod kuće) nakon čega slijedi nova pauza zbog repke pa derbi na Rujevici s Dinamom i u Gradskome vrtu s Osijekom.

No nekadašnji fenomenalni veznjak Dinama, Hrvatske i Liverpoola fokusiran je isključivo na petak u Zaprešiću sa jasnim dugoročnim pogledom na širu sliku - plasman u Europu iz koje su Bijeli ovog ljeta senzacionalno ispali i vjerojatno se od tog šoka nisu ni uspjeli oporaviti zajedno sa sada već bivšim trenerom.

- Zacrtani cilj je sezonu okončati na prva 3-4 mjesta te u Kupu ići što se više može, a ono što je sada najvažnije jest stabilizirati i igru i rezultat pa na zimu napraviti rezime učinjenog - govori Bišćan i dodaje:

- Osjećam se odlično. Klub je napravio sve da tako bude. Dečki treniraju kako treba, klub je posložen kako treba, momčad i ja smo se karakterno zapravo već navikli jedni na druge. Jedini minus su ozljede i izostanci reprezentativaca, no to je okolnost u kojoj sada moramo raditi. Momčad ima kvalitetu da bude tamo gdje je planirano prije početka sezone - rekao je, u svom smirenom i tihom stilu novi šef Rijekine struke.

Negodovanje dijela navijača? O tome ga nismo ni pitali. Čovjek se ispričao ako je nekom gestom prije 19-20 godina nekoga uvrijedio ili povrijedio. Predsjednik i suradnici su ga odabrali kao novog glavnog trenera. Priča gotova, a protesti su svačije pravo.

Navodno glasnog negodovanja neće biti. Nego upravo suprotno: sa sjevera Rujevice 'čut' će se - tišina. O tom, potom... Klub zaslužuje mir i podršku. To je bio slučaj sa Kekovom Rijekom, isto je i sa Bišćanovom Rijekom.

Momčad i struka svoj dio posla rade u fenomenalnom ozračju. Ako to potvrde rezultatima, sve će biti kako treba. Ako ne... Nebitno će biti i ono otprije 20 dana, a kamoli 20 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu