Obavijesti

Sport

Komentari 1

Igrači složni: Ajmo sad dobiti San Marino pa izboriti taj Euro

Igrači složni: Ajmo sad dobiti  San Marino pa izboriti taj Euro
7

Hrvatska u-21 reprezentacija pobijedila je vršnjaka iz Grčke, a sada im slijedi posljednja prepreka do Eura. Igrači, zajedno s izbornikom upozoravaju da ne smije biti podcjenjivanja, ali pobjeda ja imperativ

VIDEO

Hrvatska u-21 reprezentacija svladala je mladu grčku reprezentaciju 2-0 i došla na korak do plasmana na Europsko prvenstvo - prvi put nakon 2004., kada je to uspjelo Srni, Eduardu, Kranjčaru. Jedan od junaka utakmice bio je sjajni golman Josip Posavec.

- Mi već dvije godine stvarno naporno radimo i imamo sada, moglo bi se reći, jedan 'mat' za par dana koji stvarno moramo iskorisiti. Moram dečkima čestitati na ovoj utakmici, ali ne smijemo podcijeniti San Marino - rekao je Posavec.

Na stadionu Aldo Drosina u Puli, odabranike Nenada Gračana došlo je podržati otprilike 3500 gledatelja...

- Igrao sam stvarno pred puno više ljudi, ali kad igraš pred domaćom publikom za svoju zemlju to je zaista poseban osjećaj. Ovo mi je jedna od najljepših utakmica ikad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sljedeća na rasporedu je utakmica protiv San Marina, u kojoj mladi reprezentativci 'ganjaju' pobjedu za siguran plasman na Euro u Italiji i San Marinu.

- Trebamo se sad regenerirati. Znamo da smo kvalitetnija momčad, ali ipak to treba pokazati na terenu. Ako uđemo u utakmicu kao danas ne bi trebalo biti problema. Vjerujem da ćemo za par dana biti još sretniji - dodao je Posavec.

Alen Halilović bio je najbolji u našim redovima...

- Imamo još jednu utakmicu, to ne smijemo zaboraviti, tu trebamo biti prai. Mučili smo se, nije bilo lako, kao da smo bili u nekom grču. Ali kada smo se opustili sve je bilo kako treba. Odličan je bio i Posavec, a Bog nas je nagradio tim sretnim prvim pogotkom. Trebate biti svjesni kako je ovo prvi poraz Grčkoj nakon dvije godine, a zahvaljujem svima na prekrasnom ambijentu u Puli - rekao je Halilović.

Filip Benković odigrao je jako dobru utakmicu...

- Napravili smo stvarno velik uspjeh, Grčka je odlična momčad, nije bilo lako. Odigrali samo jako dobre kvalifikacije, odigrali nekoliko stvarno dobrih utakmica i zasčluženo stigli na Europsko prvenstvo. Meni je ovo prvo veliko natjecanje u karijeri, nikada nisam zaigrao na nekom europskom i svjetskom prvenstvu, baš se veselim svemu tome - rekao je Filip Benković, pa dodao:

- Ovo je stvarno dobra generacija, tu će biti puno materijala za A reprezentaciju. Ali polako, idemo korak po korak, dan po dan, nigdje ne treba žuriti. Dobri smo, kvalitetni smo, evo mnogi kažu i najbolja generacija u povijesti. Sretan sam, sretno smo svi, znamo da smo napravili veliku stvar.

Josip Brekalo svoju je partiju zaokružio prekrasnim pogotkom za 2:0...

- Svi smo sretni i zadovoljni, ovo nam je najbolja nagrada za sav trud koji smo uložili u ovaj ciklus. Imali smo jako puno dobrih utakmica, kvalitetu i karakter, ali i da se na nas može ozbiljno računati u budućnosti. Malo smo slabije ušli u utakmicu, osjetio se neki pritisak, ali je poslije prvog gola sve bilo lakše - rekao je Brekalo, pa dodao:

- Možda smo pomislili da će biti lakše nakon njihovog isključenja, ali Grci su se nastavili boriti, trčati još i više. Bilo je teško, ali nas je nagradilo. Tako i mene tim pogotkom na samom kraju. Haha, evo među prvima sam izašao iz svlačionice, imam obitelj u Puli, pa ih jedva čekam sada sve vidjeti.

Gračan: Kad igramo kako znamo, nema straha

- Teška utakmica, još se smirujem od svega - bili su prvi dojmovi izbornika Nenada Gračana, pa je nastavio:

- Grčka je vrlo agresivna, hitra, s par brzih igrača, što su pokazali na početku. Malo smo se izvukli tada, moram priznati. Ali nakon 20 minuta počeli smo igrati kako dečki znaju i zasluženo pobijedili.

Euro je praktički tu...

- Ne treba prejudicirati, San Marino nije na nivou Grčke, ovi su dečki pokazali... možda je bilo nekih trenutaka u nekim utakmicama da nismo djelovali dobro, ali u većini smo bili jako dobri.

- Nakon crvenog kartona Grci nisu bili toliko agresivni, pa ni opasni prema napijed, ali se opustiš, ubrzali smo protok lopte.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta