Obavijesti

Sport

Komentari 5

Igrala četvrtfinale US Opena, a sada ne može ni u kvalifikacije

Igrala četvrtfinale US Opena, a sada ne može ni u kvalifikacije
1

Morali smo nešto mijenjati na servisu i forhendu zbog lakta i to još nije sjelo na svoje mjesto. Fali mi turnira i mečeva, da loptica od 20 tisuća udaraca, 20 tisuća puta sjedne kamo treba, realna je Ana

VIDEO

Eh, gdje su ona vremena kada smo drtali i strepili uz Anu Konjuh u pet ujutro, gledajući kako na US Openu pokušava srušiti Agnieszku Radwansku, tada četvrtu tenisačicu na svijetu, i izboriti četvrtfinale, prvo za Hrvatsku u ženskoj konkurenciji nakon 12 godina. Trebalo je pobijediti i vratiti joj za onaj užasan poraz otprije dva mjeseca na Wimbledonu, kada je Ana nakon tri meč lopte stala na jednu lopticu i uganula gležanj, nakon čega joj je Poljakinja tako podmuklo slala skraćene lopte na koje Ana nije mogla trčati.

I pobijedila je. S dva puta po 6-4, ušla je Ana u četvrtfinale. Skakali smo od veselja, probudili sve ukućane i presretni otišli na posao taj dan. Dobro, ne MI, Hrvati. Tenis još uvijek nije nogomet pa su na njezinu pobjedu tako reagirali vjerojatno samo njezina obitelj, najbliži prijatelji i još dva čovjeka...

Sada je, međutim, situacija puno drugačija. Ana se nakon skoro godinu dana vratila poslije nove kalvarije s laktom i treće operacije, a povratnički nastupi nisu bili bajni. Od pet susreta, uspjela je pobijediti samo jednom. Izgubila je i odmah u prvom kolu Wimbledona pa je na ljestvici pala na 261. mjesto, što znači da nije upala niti u kvalifikacije predstojećeg US Opena.

Težak je to udarac za 20-godišnju Dubrovkinju, koja će se do visina gdje je prije bila (20. mjesto), morati probijati kroz manje ITF turnire. 

- Morali smo nešto mijenjati na servisu i forhendu zbog lakta i to još nije sjelo na svoje mjesto. Fali mi turnira i mečeva, da loptica od 20 tisuća udaraca, 20 tisuća puta sjedne gdje treba - realna je Ana bila nakon Wimbledona.

Povratak Lučić-Baroni

A upravo na US Openu trebala bi se vratiti naša veteranka, 36-godišnja Mirjana Lučić-Baroni. Ona pak još od Roland Garrosa prošle godine muku muči s bolnim desnim ramenom. Kratko se vratila u Australiji početkom godine, ali shvatila je da to nije to i uzela pauzu do US Opena, u čiji glavni turnir upada sa zaštićenim rankingom. 

'Mikica' je nakon u najmanju ruku turbulente karijere, ali i životnog puta, u nekoj novoj mladosti stigla na Australian Open 2017. i svojim razornim udarcima 'našamarala' redom Wang, Radwansku, Sakkari, Brady i Karolinu Pliškovu. U takvom tempu i s 'milijun' zavoja na lijevoj nozi protiv Serene Williams u polufinalu nije mogla.

Nastavila je tu svoju renesansu Mirjana i u daljnjem dijelu sezone, imala je još dva polufinala, a na 'race listi' skoro do pola sezone bila je deveta. Što bi bilo da ju nije uhvatilo to rame, logično je pitanje. Ipak, US Open je još uvijek prijavljen i bilo bi lijepo gledati njezine retern winnere iz forhenda.

Tako bismo na US Openu trebali imati tri tenisačice u glavnom turniru (Martić, Vekić i Lučić-Baroni), dok će u kvalifikacije Jana Fett i Tereza Mrdeža. Kod tenisača u glavnom ždrijebu su Čilić i Ćorić, a kroz kvalifikacije svoj put do glavnom turnira tražit će Viktor Galović, Nino Serdarušić i 39-godišnji Ivo Karlović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao