Sport

Komentari 1

Igrao protiv Croatije 97': Umro Sabo (49), bivši igrač Partizana

Igrao protiv Croatije 97': Umro Sabo (49), bivši igrač Partizana

Zoltan Sabo igrao je za Partizan na utakmici na Maksimiru kada je zagrebačka momčad pobijedila 5-0. Dvostruki strijelci bili su Silvio Marić i Igor Cvitanović, a jedan je dodao i Mark Viduka

Zoltan Sabo preminuo je u 49. godini života, a pretpostavlja se da su problemi sa srcem uzrok smrti. Sabo je bio dio momčadi Partizana koja je na Maksimiru izgubila od Dinama 5-0 u prvom pretkolu Lige prvaka 1997. godine.

Nakon igračkog umirovljenja 2008. godine okušao se u trenerskom poslu, a posljednji angažman imao je u Bačkoj Topoli gdje je 2018. u prvoj sezoni na klupi odveo klub u srpsku Superligu, a odmah u sljedećoj osigurao nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu gdje ih je u drugom kolu nakon jedanaesteraca izbacila rumunjska Steaua.

- Nogometni klub TSC ostaje potresen gubitkom izuzetnog čovjeka, koji je dao ogroman doprinos napretku našeg kluba i povijesnom plasmanu u Superligu Srbije u prvoj sezoni u kojoj je vodio prvi tim. Uz duboko poštovanje, FK TSC izražava sućut obitelji Zoltana Saboa - objavili su iz kluba.

Sabo je na početku seniorske karijere igrao u Hajduku iz Kule, a potom preko Vojvodine odlazi u beogradski Partizan. Turneju po Aziji otvorio je u Suwon Samsung Bluewingsima, a završio u japanskom klubu Avispa Fukuoka. 

Povratkom u Europu potpisao je za mađarski Zalaegerszeg, a potom i za ciparsku Larnacu. Posljednji klub za koji je igrao bio je Cement iz Beočina.

Prvi trenerski posao mu je bio u Kečkemetu, gdje je bio asistent Tomislavu Siviću. Prvi samostalni posao je imao u Radničkom iz Sombora, a potom je u prosincu 2011. preuzeo Hajduk iz Kule. Nakon toga je nekoliko godina bio pomoćni trener Zlatomiru Zagorčiću sa kojim je surađivao u Vojvodini, Liteksu i Donjem Sremu. U siječnju 2016. je ponovo postao glavni trener i to novosadskog Proletera. U lipnju 2016. je preuzeo Jagodinu, ali se tu kratko zadržava pa ponovo preuzima Proleter.

Od 2017. godine je sportski direktor TSC iz Bačke Topole, a ljeta 2018. je postao i trener, nakon smjene Predraga Rogana. 

 

Najčitaniji članci