Obavijesti

Sport

Komentari 5

Igrao je za Rijeku i 'vatrene', umirovio se s 29 godina: Sad sam pomoćni trener u kadetima

Igrao je za Rijeku i 'vatrene', umirovio se s 29 godina: Sad sam pomoćni trener u kadetima

Novi list u životu Ivan Močinić okrenuo je nakon epizode u Šibeniku. Bio mu je to posljednji angažman u kojem je u godinu dana odigrao tek jednu utakmicu

VIDEO

Asistirao je za jedan od najvažnijih golova u modernoj riječkoj povijesti, bio i član reprezentacije, a zbog ozljede gležnja nije išao na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Pokretanje videa...

Anton Krešić VIDEO

No, rano su ga počele ozljede saplitati i onemogućile ga da ostvari puni potencijal, a s 29 godina morao je izustiti najteže moguće riječi. Odlazim. 

Bivši igrač Rijeke Ivan Močinić (29) se zbog velikih problema s ozljedama umirovio ove godine, ali ostao je u nogometu. Ušao je u trenerske vode i danas je pomoćni trener u kadetima Rijeke. 

Rijeka: MAXtv 1. HNL, 16. kolo, HNK Rijeka - RNK Split

- Krenuo sam u trenerski posao, evo početnik sam i dogodilo se preko noći. Krenuo sam u jedan drugi smjer, pomoćni sam trener u dvije ekipa kadeta. Uživam u poslu, imam super mentore, veliki mi je gušt raditi s mladim igračima - rekao je Močinić za službenu stranicu Rijeke. 

Lovran: Predstavljanje HNK Rijeka uo?i nove sezone

Novi list u životu okrenuo je nakon epizode u Šibeniku. Bio mu je to posljednji angažman u kojem je u godinu dana odigrao tek jednu utakmicu. Tijelo je bilo istrošeno od silnih ozljeda, oporavaka i terapija, razmišljao je ima li sve to smisla. Kada god bi uhvatio ritam, stigla bi nova nevolja. Nakon dugog promišljanja, okačio je kopačke o klin i vrlo rano okrenuo se trenerskoj karijeri. 

Rijeka: Finale hrvatskog nogometnog kupa, HNK Rijeka - GNK Dinamo

Karijeru je započeo u Rijeci gdje je igrao od 2011. do 2016. godine. U 140 utakmica zabio je pet golova i asistirao šest puta, s klubom je 2014. godine osvojio Kup, a piše mu se i naslov prvaka iako je one bajne riječke sezone 2016/2017 iako je otišao odmah u srpnju.

Igrao je s klubom europska natjecanja, a posebno pamti onaj čudesni dvomeč protiv Stuttgarta iz 2014. godine. Rijeka je u prvoj utakmici slavila 2-1, u uzvratu su Nijemci vodili 2-1, istjecalo je vrijeme, tek minuta ostala je do kraja, a onda akcija za pamćenje. Močinić je fenomenalno proigrao Mujanovića koji je izašao sam na golmana i matirao ga za 2-2 i plasman Rijeke u grupnu fazu Europske lige. 

Split: 1.HNL, 26.kolo, RNK Split - HNK Rijeka

Upao je u oko i izborniku Niki Kovaču koji ga je stavio na popis igrača za SP u Brazilu, ali otpao je zbog ozljede gležnja. Jedini nastup skupio je 2015. godine u prijateljskoj utakmici protiv Rusije (3-1) 2015. godine kada je izbornik bio Ante Čačić. 

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uo?i nadolaze?e utakmice protiv Rusije

Iz Rijeke je otišao u srpnju 2016. godine željan novih izazova, a Rapid Beč je za njegove usluge platio dva milijuna eura. No, sve je krenulo nizbrdo. Tada su krenuli veliki problemi s ozljedama što je dovelo do toga da je odigrao tek 24 utakmice. Pokušao je revitalizirati karijeru u Olimpiji, Istri i Šibeniku, ali više ništa nije imalo smisla.

Ozljede su izmučile tijelo, više nije bilo motivacije i odlučio je reći zbogom igračkoj karijeri. 

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom