Obavijesti

Sport

Komentari 9

Iker otvorio dušu: Odbio sam braniti protiv Hrvatske na Euru jer nisam htio biti kriv za poraz

Iker otvorio dušu: Odbio sam braniti protiv Hrvatske na Euru jer nisam htio biti kriv za poraz

U odlučujućoj utakmici protiv Hrvatske Iker Casillas trebao je imati bitnu ulogu, ali je rukavice prepustio Davidu De Gei. Četiri godine nije htio reći što se, ustvari, dogodilo uoči susreta

VIDEO

Nesretni Euro 2016. u kojem je hrvatska nogometna reprezentacija ispala u osmini finala od Portugala (0-1) poslije produžetaka (sjetit ćemo se svi onog (ne)sretnog gola Quaresme u 117. minuti) dobio je novi dodatak četiri godine kasnije.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Hrvatske na Poljudu

Pokretanje videa...

Trening Hrvatske na Poljudu 09:58

Legendarni Iker Casillas otvorio je dušu u autobiografskom dokumentarcu na španjolskoj televiziji Movistar te se prisjetio famozne pobjede Vatrenih protiv Španjolaca u kojoj je upravo on treba imati bitnu ulogu.

Football Soccer - Spain v South Korea - International Friendly

Hrvatska je u posljednjoj utakmici skupine igrala protiv Španjolske. Bio je to ključan susret koji je odlučivao koja reprezentacija će u nokaut fazu otići kao prva, a koja kao druga. Izabranici Ante Čačića su u tom trenutku bili drugi dok su oni Vicentea Del Bosquea držali prvu poziciju.

I iako je 'furija' povela golom Morate te imala penal koji je Subašić čudesno obranio Ramosu, Hrvatska je na koncu preokrenula i slavila 2-1 golovima Kalinića i Perišića. Osvojili smo prvo mjesto i otišli na Portugal dok su Španjolci u osmini finala izgubili od Italije 2-0. Što bi bilo kad bi bilo... Ostat će samo u povojima nagađanja. Činjenica je da nam Talijani leže i Euro se mogao drugačije odviti da nismo dobili Španjolce.

A u toj odlučujućoj utakmici Iker Casillas trebao je imati bitnu ulogu, ali je rukavice prepustio Davidu De Gei. Četiri godine nije htio reći što se, ustvari, dogodilo uoči susreta, ali sada je izravno odgovorio na pitanje španjolskih novinara.

- Ovako, izbornik mi je rekao kako želi da je branim na toj utakmici, ali ja sam mu odgovorio da bi najbolje bilo da nastavi s Davidom. Nisam se smatrao zaslužnim da igram tu treću, posljednju utakmicu skupine. Sreća je da sam rekao 'ne', jer smo izgubili. Uvjeren sam da su kao u finalu Lige prvaka u Lisabonu ili na Svjetskom prvenstvu 2014. ljudi samo čekali moj kiks da mogu reći da sam kriv za poraz. Osjećao sam da to neće dobro završiti - rekao je veliki Casillas pa konačno riješio misterij koji je zanimao tamošnju sportsku javnost.

EURO 2016 - Group D Spain vs. Turkey

U španjolskim medijima uoči susreta s Hrvatskom pojavila se informacija da je Del Bosque za sudar s Vatrenima na gol htio vratiti Casillasa, koji je neposredno prije Eura 167. put branio za Španjolsku i tako postao europski igrač s najviše nastupa za neku reprezentaciju.

Također, s 'furijom' je osvojio dva europska i jedan naslov svjetskog prvaka. Iako je Del Bosqueu De Gea bio prvi izbor, za treću utakmicu skupine htio je staviti Casillasa na gol. Legenda Real Madrida je odbila, a da kojim slučajem nije... Pitanje je kako bi se sve rasplelo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao