Obavijesti

Sport

Komentari 15

Imam istu tetovažu kao brat i mama i volim slušati Olivera...

Imam istu tetovažu kao brat i mama i volim slušati Olivera...
4

Najteže hrvatske riječi su mi htjeti ili džep, teško mi je kad se jedno iza drugog nalaze slova d i z. Nedostajat će mi riječ 'kaj' koju ne koristim previše, a jako volim Medulin, ispričao je Knjazu Dani, koji nikad nije bio zaljubljen

VIDEO

Dani Olmo od prošlog je tjedna i službeno član RasenballSport Leipziga. Španjolski nogometaš napravio je veliki korak u svojoj karijeri, nakon 5,5 godina napustio Dinamo. Istina, nije mu bilo jednostavno oprostiti se od dosadašnjih suigrača i prijatelja, no stiglo je pravo vrijeme za rastanak s 'modrima'.

A proteklih dana na YouTubeu je izašla 'Nogometna priča', vrlo zanimljiva emisija Roberta Knjaza koji je ovoga puta predstavio Danija Olma. Ako još niste, preporučamo, pogledajte...

Pokretanje videa...

02:35

- Prvo sam naučio engleski jezik, ali svi su mi pomogli, od suigrača, trenera, stožera. Najteža hrvatska riječ? Hm, to bi bio neki glagol, možda "htjeti". Ili riječ "džep", to mi je malo komplicirano kada idu slova "d" i "z" zajedno, ali dobro je. Najlakše riječi? Pa one koje sam prve naučio poput "bok", "dobar dan" ili "hvala" - kaže Dani Olmo koji primjerice nije znao što znače riječi "gablec", "marenda" ili "klopica".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dani je sam priznao kako riječ Olmo na španjolskom jeziku označuje jednu vrstu drva (brijest), najdraže hrvatsko jelo mu je janjetina koja je po njemu mekanija nego u Španjolskoj. I potpuno drugačija. Sviđa mu se Jadran, pogotovo Medulin, dok mu je životna želja biti sretan. Najmrži odjevni predmet su mu rukavice, dok je prošle zime napravio istu tetovažu kao brat i mama.

Na curama prvo gleda oči, pa kakav imaju stil, a vjeruje kako je bolji nogometaš nego što je to bio njegov otac Miguel.

- Nisam ga gledao, ali znam priče kakav je on bio. Imao je veliko srce, ali i dalje mislim kako sam ja bolji nogometaš. On je ipak bolji kao trener. Autogrami? Dijelim ih dosta, ali nažalost više dečkima nego curama - sa smješkom je rekao Olmo, pa dodao:

Dani Olmo je kod Knjaza prošao i 'tečaj španjolskoga'.

- Što mi najviše nedostaje iz Španjolske? Obitelj. Siesta? Ma ne, to se može i u Hrvatskoj odraditi, ali ja ne spavam previše, samo preko noći. Kastanjete? Neee, nije to moja vrsta zabave, time se više u Španjolskoj bave starije generacije, moj djed to voli. Vino Tinto? Ne, hvala, ja ne pijem. A paella? E, ona mi ponekad nedostaje, dobro dođe tijekom ljeta - priča Olmo.

Mladom nogometašu je dječački uzor bio Diego Forlan, iza njega su mu oduvijek dragi bili Leo Messi i Andres Iniesta. Voli zagrebački centar grada, Cvjetni trg, ali i Jarun.

- Što će mi nedostajati iz Zagreba? Hm, možda riječ 'kaj'. Nije da ju često govorim, ali puno igrača iz svlačionice ju koriste, pa sam se i ja naviknuo na nju. Sigurno ću se jednog dana vratiti u Hrvatsku, želim ovdje kupiti kuću - tvrdi Olmo.

Dani Olmo nikada nije bio zaljubljen, a jedina ljubav u njegovom životu je - njegova majka. Iako priznaje, Zagrepčanke i Hrvatice su jako lijepe. Španjolac nije niti znao tko je Mišo Kovač, a od hrvatske muzike sluša:

- Olivera Dragojevića, sviđaju mi se njegove pjesme poput 'Cesarice' ili 'A kad mi dođeš ti'. Da, volim i Petra Grašu, kao i klapu Intrade. Sviđaju mi se dalmatinske pjesme - kaže Olmo koji ozbiljno prati i modu.

Slobodno vrijeme koristi gledajući neke stvari po YouTubeu ili Netflixu, najdraža mu je serija 'La casa de papel', a pratio je 'Stranger Things' i 'Dark'. Dani Olmo kod Roberta Knjaza je tehnicirao u tramvaju, igrao asocijacije, pa čak i crtao Nenada Bjelicu. Trener Dinama vidio je svoj crtež, pa samo prokomentirao:

- Dani, ne igraš u nedjelju!

Pokretanje videa...

06:29
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram