Obavijesti

Sport

Komentari 64

Inter je u osmini finala! Perišić asistirao, Džeko dva puta zabio

Inter je u osmini finala! Perišić asistirao, Džeko dva puta zabio

Inter je imao inicijativu od prve minute, a utakmicu su riješili u šest minuta drugog dijela. Ukazao se Edin Džeko i pogodio dva puta. Inter je tom pobjedom došao na korak od osmine finala, a Real im je pobjedom nad Šerifom (3-0) osigurao plasman dalje

Dvije godine zaredom zapinjali su u grupnoj fazi, no ovaj put je napokon sve sjelo na svoje mjesto. Inter je pobjedom nad Šahtarom (2-0) došao na koračić od osmine finala Lige prvaka, no trebao je pomoć Reala da se to i dogodi.

Madriđani su se revanširali Šerifu s uvjerljivih 3-0 te sebi i Nerazzurima osigurali plasman dalje. U posljednjem kolu ova dva kluba će u međusobnom susretu odlučivati o prvom mjestu. 

Champions League - Group D - Inter Milan v Shakhtar Donetsk

Pobjedu "Nerazzurrima" donio je Edin Džeko postigavši oba gola (61, 67), drugog na asistenciju Ivana Perišića. Zanimljivo, bila je ovo četvrta utakmica ovih klubova u Ligi prvaka, te prva na kojoj je bilo golova.

Inter je dominirao od prve minute, no u prvom poluvremenu nije uspio slomio obranu ukrajinskog sastava. Prvu priliku imao je Nicolo Barella no nije bio precizan. U 25. minuti hrvatski reprezentativac Ivan Perišić je zabio pogodak, no pokazalo se kako je asistent Matteo Darmian bio u zaleđu. Perišić je bio opasan i u 30. minuti, no vratar Anatoli Trubin je bio spreman.

U 37. minuti odličnu priliku je imao i Lautaro Martinez, ali je ukrajinski vratar ponovo izašao kao pobjednik. Interu je poništen gol i u 58. minuti, Martínez je zabio, ali uz prekršaj. Ipak, tri minute kasnije ukrajinska obrana je popustila, a Džeko je zabio za 1-0 lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Champions League - Group D - Inter Milan v Shakhtar Donetsk

Šest minuta kasnije Džeko je svojim drugim golom prelomio utakmicu. Perišić je savršeno centrirao, a BiH napadač bez problema zabio u praznu mrežu. Marcelo Brozović je igrao cijeli susret za Inter, dok je Perišić na terenu proveo 86. minuta.

Vida i Bešiktaš opet izgubili

U skupini C Ajax je u Istanbulu pobijedio Bešiktaš sa 2-1 ostvarivši petu pobjedu. Nizozemski velikan je i prije ovog kola osigurao prolaz, a sada i prvo mjesto u skupini. Domaćin je poveo golom Rachida Ghezzala u 22. minuti iz kaznenog udarca, a oba gola za goste zabio je Sebastien Haller (54,69) koji je tako stigao do brojke od devet golova ove sezone u LP, koliko je zabio i napadač Bayerna Robert Lewandowski.

Domaćin je već u 11. minuti mogao do vodstva, no Valentin Rosier je pogodio okvir gola. Uzvratio je David Neres dvije minute kasnije, ali je pucao pored gola.

Champions League - Group C - Besiktas v Ajax Amsterdam

Bešiktaš je poveo u 22. minuti iz kaznenog udarca. Noussair Mazraoui je igrao rukom, sudac Irfan Peljto je provjerio situaciju pokazavši na bijelu točku, a Ghezzal mirno realizirao penal za vodstvo. Četiri minute kasnije Dušan Tadić je mogao izjednačiti, u 28. je bio blizu izjednačenja i Mohamed Daramy, no obojica su bila neprecizna. U 34. minuti Alex Teixeira je imao veliku priliku za 2-0, no nije bilo promjene rezultata.

Gosti su uspjeli izjednačiti u 54. minuti, a pogodak je postigao Sebastien Haller. Martinez je uputio fantastičnu loptu kroz "srce" domaće momčad do Tagliafica koji je nesebično dodao Halleru, a ovaj lagano zabio u praznu mrežu. Samo četiri minute kasnije Haller je mogao preokrenuti rezultat, ali je pucao preko gola. No, u 69. minuti reprezentativac Obale Bjelokosti nije promašio. Svojim devetim golom ove sezone doveo je "Kopljanike" u vodstvo koje su zadržali do kraja.

Domagoj Vida je igrao cijeli susret za Bešiktaš koji više nema nikakvih izgleda za "europsko proljeće". U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Sporting i Borussia Dortmund Ajax vodi na ljestvici sa 15 bodova, dok Borussia i Sporting imaju po šest bodova. Bešiktaš je posljednji na "nuli".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
LIGA PRVAKA 18:45 , GIUSEPPE MEAZZA, MILANO
Inter
61', 67' Džeko
2 : 0
Šahtar
Sortiranje događaja
KRAJ

Gotovo je, Inter je u osmini finala Lige prvaka! 

90' NADOKNADA

Sudac je pokazao tri minute nadoknade.

78'

Inter radi zamjenu. Izašli su Barella i Darmian, a ušli Vidal i D'Ambrosio.

67' GOL INTER 2-0

Lijepo je Ivan Perišić probio lijevu stranu, krasno ubacio, a tamo je još jednom Edin Džeko koji iz blizine glavom šalje loptu u mrežu! Odlična je to susjedska suradnja, Inter je u šest minuta slomio Šahtar!

61' GOL INTER 1-0

Evo gola za domaće! Napokon je na loptu dobro natrčao i odlično pogodio Edin Džeko za zasluženo slavlje Intera! Proslavili su to dobro domaći navijači, kao i igrači, a odahuo je Simone Inzaghi na klupi.

Komentari 64