Obavijesti

Sport

Komentari 91

SAD pobijedio Iran i izborio osminu finala na SP-u, Pulišić se ozlijedio nakon presudnog gola

SAD pobijedio Iran i izborio osminu finala na SP-u, Pulišić se ozlijedio nakon presudnog gola
8

Sjajnu je loptu McKennie poslao za Desta, koji iz prvog dodira glavom dodaje Pulišiću. Najbolji igrač SAD-a nije imao težak zadatak i zabija za vodstvo od 1-0, a nakon zabijenog gola sudario se s golmanom Irana

Nogometna reprezentacija SAD-a u izravnom je okršaju za drugo mjesto u skupini B koje vodi u osminu finala Svjetskog prvenstva svladala Iran s 1-0. Strijelac jedinog gola bio je Christian Pulišić u 38. minuti. Ovom pobjedom SAD zauzele su drugo mjesto u skupini s pet bodova, dva više od trećeg Irana koji je okončao natjecajje. Prvo mjesto sa sedam bodova osvojila je Engleska sa sedam bodova, dok je Wales posljednji s jednim bodom. 

U prvom poluvremenu igrala je samo reprezentacija SAD-a koja je uputila osam udaraca prema vratima suparnika, od toga tri u okvir, dok Iran nije niti jednom zaprijetio Turneru.

Englezi blitzkriegom na početku 2. dijela demolirali Velšane, Rashford odigrao briljantno...
Englezi blitzkriegom na početku 2. dijela demolirali Velšane, Rashford odigrao briljantno...

Prva prijetnja dogodila se u 11. minuti kada je Musah odlično ubacio za Pulišića koji je pucao glavom, ali ravno u dobro postavljenog Beiranvanda. Uslijedile su dvije dobre situacije za Weaha, ali mladi je napadač u obje situacije vrlo slabo reagirao. U 28. minuti Sargent je pucao sa 20-ak metara, njegov je pokušaj blokiran, lopta je pala na glavu Weaha na 10 metara od vrata, no on ju je praktički dodao Beiranvandu. Pet minuta potom ubačaj Desta odbio se do Sargenta koji je lijepom povratnom loptom pronašao Weaha koji je pucao daleko preko gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group B - Iran v United States

Ipak, bolja igra Amerikanaca nagrađena je vodećim golom u 38. minuti. McKennie je proigrao Desta na desnom krilu, ovaj je glavom proslijedio loptu u središte kaznenog prostora gdje je natrčao Pulišić i zatresao mrežu. Prilikom tog pogotka Pulišić se i ozlijedio pa je u poluvremenu morao biti zamijenjen.

Mogle su SAD i povećati prednost u završnici prvog dijela, ali je odličan protunapad Sargenta i weaha ponovno upropastio potonji slabim udarcem u završnici. Weah je duboko u sudačkoj nadoknadi prvog dijela napokon zatresao suparničku mrežu, no tada je za koji centimetar bio u zaleđu.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group B - Iran v United States

Iran je u nastavak krenuo poduzetnije i prvi put zaprijetio u 52. minuti. Rezaeian je ubacio s desne strane, ali udarac glavom novog napadača Ghoddosa nije bio precizan. Vrlo blizu izjednačenju Iran je bio u 65. minuti kada je ponovno Rezaeian prošao po desnoj strani i poslao prizemni ubačaj na koji je natrčao Ghoddos i iz dobre pozicije sa 10-ak metara poslao loptu tik pored vratnice. Na novu priliku za pogodak koji bi ga po prvi put odveo u nokaut-fazu natjecanja na svjetskim prvenstvima Iran je morao čekati do druge minute sudačke nadoknade kada je Rezaeian ubacio s lijeve strane na prvu vratnicu gdje je utrčao Pouraliganji i pucao glavom u padu, no nedovoljno precizno.

U osmoj minuti sudačke nadoknade Taremi je krenuo na jednu loptu spuštenu pred američki gol, malo ga je s leđa povukao Carter-Vikers, pa najbolji strijelac Irana nije uspio na pravi način zahvatiti loptu. Iranci su tražili kazneni udarac, no VAR se nije oglasio pa je Amerikancima ostala minimalna pobjeda.

SAD će u subotu u osmini finala igrati protiv pobjendika skupine A Nizozemske, dok će istoga dana igrati i Engleska - Senegal.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
SP KATAR 2022, SKUPINA B, 3. KOLO 20.00h , Al-Thumama Stadium
Iran
0 : 1
SAD
Pulišić 38'
Sortiranje događaja
90+9'

Gotovo je! SAD je prošao dalje kao drugoplasirani u skupini E!

90+8'

Kakva drama! Taremi je jurio prema lopti, a Carter-Vickers držao je ruku na napadaču Irana koji je pao na travnjak. Skočila je cijela klupa Irana i traže penal, ali Mateu ne sudi penal.

90+6'

Žuti karton za Jalalija nakon što je spriječio čistu kontru Amerikancima.

90+3'

Opasna prilika Irana! Slobodan udarac imao je Iran, a Pourlaganji je pokušao pospremiti ubačaj pored Turnera. Ipak, udarac prolazi pored stative.

90+2'

Sada su se svi Amerikanci povukli na vlastitu polovicu, a Iran ponovno u sudačkoj nadoknadi pokušava doći do važnog boda koji bi ih odveo u osminu finala.

Komentari 91