Obavijesti

Sport

Komentari 1

Irving promovirao film koji vrijeđa židove: Ispričao se pa donirao 500 tisuća dolara...

Irving promovirao film koji vrijeđa židove: Ispričao se pa donirao 500 tisuća dolara...

Svjestan sam negativnog utjecaja moje poruke na židovsku zajednicu i preuzimam odgovornost za to. Ne vjerujem da je bilo što što je rečeno u filmu istina ili da odražava moj moral i načela, rekao je Irving

VIDEO

Američka košarkaška zvijezda Kyrie Irving priznao je u srijedu da je promicanje filma s antisemitskim sadržajem na njegovim društvenim mrežama imalo "negativan utjecaj" na židovsku zajednicu, obećavši pritom da će donirati 500.000 dolara organizacijama koje rade na iskorjenjivanju mržnje i netolerancije.

Njegov klub Brooklyn Nets preuzeo je istu financijsku obvezu, zajednički su objavili u priopćenju za tisak koje su napisali zajedno s Anti-Defamation League (ADL).

Ova nevladina organizacija, čiji je cilj potpora Židovima u borbi protiv svih oblika antisemitizma, oštro je osudila objavljivanje postera filma "Hebrews to Negroes: Wake Up Black America" na Irvingovom Twitteru i Instagramu te njegovo dijeljenje poveznice na Amazonu za iznajmljivanje ili kupnju filma. 

NBA: Chicago Bulls at Brooklyn Nets

Taj je film režirao 2018. Ronald Dalton Jr., a radi se o dokumentarcu koji je adaptacija istoimene knjige iz 2015., u kojoj, između ostalog, piše, da su "mnogi poznati visokorangirani Židovi priznali da su štovali Sotonu ili Lucifera".

- Svjestan sam negativnog utjecaja moje poruke na židovsku zajednicu i preuzimam odgovornost za to. Ne vjerujem da je bilo što što je rečeno u filmu istina ili da odražava moj moral i načela."

- Nisam namjeravao nauditi nijednoj grupi, rasi ili vjeri, samo želim biti svjetionik istine i svjetla - dodao je igrač, koji je isprva branio svoje pravo na objavu poveznice u subotu tijekom burne press konferencije, prije nego što ju je konačno povukao u nedjelju.

- Ova etiketa antisemita koja mi je prilijepljena nije opravdana i ne odražava stvarnost ili istinu u kojoj živim svaki dan. Prihvaćam sve pozadine i sve religije, želim učiti od njih - rekao je tada branio se.

NBA: Chicago Bulls at Brooklyn Nets

U petak je vlasnik Netsa, Joe Tsai, osudio njegovu inicijativu, rekavši da je "razočaran što Kyrie izgleda podržava film temeljen na knjizi punoj antisemitskih dezinformacija. 

Pridružili su mu se i bivše zvijezde u kritikama Irvinga pa ga je tako Shaquille O'Neal nazvao "idiotom", a Charles Barkley je prosvjedovao što ga NBA nije suspendirala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...