Obavijesti

Sport

Komentari 267

Goropadna Francuska 'razbila' Island: Sedam golova u Parizu

Goropadna Francuska 'razbila' Island: Sedam golova u Parizu
10

Island nije imao nikakve šanse protiv Francuske. "Pijetlovi" su vodili 4-0 nakon prvog dijela, a u nastavku održavali vodstvo i s 5-2 izborili polufinale Eura protiv Njemačke

VIDEO

Znalo se da Island ima minimalne šanse da, nakon Engleske, šokira i domaćina Eura Francusku i izbori plasman među četiri najbolje momčadi. Ali rijetko je tko mogao predvidjeti da će "pijetlovi" razbiti hrabre "vikinge" visokih 5-2 i ostvariti jednu od najuvjerljivijih pobjeda na europskim prvenstvima.

Manje od 12 minuta živjela je nada Islanđana da mogu nešto napraviti protiv jake Francuske u Saint-Denisu. Navijači su odradili svoj dio na tribinama, ali igrači jednostavno nisu mogli parirati Francuskoj u najboljem izdanju. Griezmann, Payet, Giroud i ostali pokazali su što znaju.

Samo 11 minuta stajala je "nula" na semaforu. Matuidi je s centra proigrao Oliviera Girouda u kontru, a napadač ljevicom pogodio kroz noge islandskog golmana Halldórssona. Svega osam minuta poslije već je bilo 2-0. Griezmann je ubacio iz kuta, a Pogba glavom zabio svoj prvi reprezentativni gol nakon 19 mjeseci.

Blitz-krieg domaćina nagovijestio je kako se Island neće dobro provesti u prvom četvrtfinalu nekog velikog natjecanja u povijesti.

Ipak, tko zna što bi se dogodilo da je Bödvarsson u 25. minuti izbliza pogodio okvir, a ne skupljače lopti iza gola kad se našao sam na pet metara... Island je svoju šansu propustio, a Francuska je nastavila mljeti. Do kraja poluvremena zabila je još dvaput.

Ne bi to bila prava francuska predstava da djelić čarolije nije pokazao Dimitri Payet. Dvije minute prije odmora provozao je nekoliko Islanđana na rubu šesnaesterca i pogodio suprotni kut. Pred sam kraj prvog poluvremena pogodio je i dvostruki asistent Griezmann nakon munjevite kontre.

Nakon 4-0 počeli smo kopati po knjigama tražiti najveće pobjede na EP-ima. Nedostajao je još samo jedan gol u mreži gostiju, ali utakmica u nastavku ipak nije otišla u tom smjeru, već je Island ipak pokazao da nije tek tako zalutao u četvrtfinale.

Već u 55. minuti Kolbeinn Sigthórsson zabio je s peterca nakon asistencije Gylfija Sigurdssona i nagovijestio kakvu-takvu nadu za Island. Ali ona je trajala manje od četiri minute. Giroud je zabio drugi gol u 59. minuti, ovaj put glavom, na ubacivanje Payeta iz slobodnjaka. Odmah je napadač Arsenala izašao iz igre i dobio zasluženi pljesak Stade de Francea. Bio mu je to deseti gol za Francuze u zadnjih devet utakmica.

Utakmica je nakon 5-1 dobila pomalo egzibicijsku notu i bilo je jasno da je pitanje polufinalista riješeno, a u preostalih pola sata u Saint-Denisu još je Island stigao zabiti i drugi počasni gol šest minuta prije kraja. Strijelac je bio Birkir Bjarnason za konačnih 5-2.

Polufinala su na rasporedu u srijedu i četvrtak. Portugal i Wales igraju u srijedu od 21 sat u Lyonu, a Njemačka i Francuska u četvrtak u isto vrijeme u Marseilleu. Finale se igra sljedeću nedjelju od 21 sat na Stade de Franceu.

Euro 2016., četvrtfinale:

  • Francuska - Island 5-2 (Giroud 12', 59', Pogba 20', Payet 43', Griezmann 45' / Sigthórsson 55', B. Bjarnason 84')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 267
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener