Obavijesti

Sport

Komentari 12

Ispada li HSV? Krama lovi LP, Juventus potvrđuje novu titulu

Ispada li HSV? Krama lovi LP, Juventus potvrđuje novu titulu
1

NAJAVA VIKENDA Poznati su prvaci u svih pet najjačih europskih liga, uz malu napomenu na talijansku gdje Napoli još u igri drži tek puka teorija. Vruće će biti danas u njemačkoj Bundesligi

VIDEO

Klupska nogometna sezona polako se bliži kraju, a uoči (pret)posljednjeg kola u najjačim nogometnim ligama ostalo je još nekoliko nepoznanica. Neke od njih riješit će se ovaj vikend...

Premiership

Manchester City odavno je prvak, a pobjedom kod Southamptona u posljednjem kolu (nedjelja, 16 sati) postat će prva momčad sa 100 bodova u prvoj engleskoj ligi ikad.

Dijeli se posljednja, četvrta karta za Ligu prvaka koju će dobiti Liverpool ako ne izgubi doma protiv Brightona (subota, 16 sati). U istom terminu Chelsea gostuje u Newcastleu i na četvrto ga mjesto može dovesti samo pobjeda uz poraz "redsa", koji Ligu prvaka mogu izboriti i osvajanjem ovosezonskog izdanja.

Iz lige su ispali Stoke i WBA, a vrlo vjerojatno i Swansea kojega u Premiershipu može sačuvati još samo pobjeda nad otpisanim Stokeom i poraz Southamptona od Manchester Cityja s kombiniranom razlikom od devet golova.

La Liga

Španjolci ovaj vikend igraju pretposljednje kolo, ali sve važnije pozicije već su im određene. Barcelona je prvak, u Ligu prvaka će i Atlético, Real i Valencia, a Europsku ligu osigurao je zasad samo Betis. Ostaju još dva mjesta za to natjecanje na koja pretendiraju Villarreal, Sevilla i Getafe. Ispali su Deportivo, Las Palmas i Málaga.

Bundesliga

Najviše drame ovaj vikend trebalo bi ponuditi njemačko prvenstvo, gdje se igra posljednje kolo u subotu od 15:30. Bayern je prvak, u Ligu prvaka će i Schalke i Dortmund, a još se traže četvrti putnik u to natjecanje, tri putnika u Europsku ligu, kao i momčad koja će razigravati za ostanak.

Teško je i pobrojati sve moguće kombinacije. Što se Lige prvaka tiče, tu najbolje stoji Hoffenheim Andreja Kramarića koji je bodovno poravnat s Leverkusenom, ali za protivnika ima neugodnu Borussiju kod kuće. Jedvajev Bayer dočekuje rasterećeni Hannover i pokušat će nadmašiti Hoffenheimov rezultat bodovno ili gol-razlikom (zaostaju četiri gola). U igri je i Leipzig kojega drži samo pobjeda kod Herthe uz poraze Hoffenheima i Leverkusena, a Kovačev Eintracht realno može samo do Europske lige.

Jako zanimljivo bit će i u borbi za ostanak, gdje se zadnje slamke spasa i razigravanja želi dokopati HSV, jedina momčad koja je od osnutka Bundeslige 1963. cijelo vrijeme igrala u elitnom razredu. Dočekuje Mönchengladbach i mora tražiti pobjedu uz poraz 16-plasiranog Wolfsburga kod Kölna.

Serie A

Juventus je praktički prvak jer ima šest bodova više od Napolija, poravnat međusobni omjer, ali i 16 golova bolju gol-razliku dva kola prije kraja pa bi samo neki SF-rasplet mogao "scudetto" dovesti u Napulj. I matematička potvrda mogla bi mu doći u nedjelju od 20:45, kad gostuje kod Rome, a Napolitanci kod Sampdorije.

Samo ta dva kluba osigurala su Ligu prvaka sljedeće sezone, a vrlo je blizu Roma. Dva boda manje ima Lazio koji gostuje kod Crotonea, a četiri Inter, koji dočekuje Sassuolo pa u zadnjem kolu ide na noge Laziju i dvjema pobjedama izborit će elitno natjecanje.

Za Europsku ligu još se bore Milan (60 bodova) koji gostuje kod Atalante, Fiorentina (57) koja dočekuje Cagliari te Sampdoria (54). "Out" su Benevento i Verona, a velika je gužva za izbjegavanje 18. pozicije jer SPAL (35), Chievo, Crotone, Udinese (po 34) i Cagliari (33) dijele samo dva boda pa će se drama sigurno preseliti do zadnjeg kola.

Ligue 1

PSG je prvak, a Lyon (75), Monaco (74) i Marseille (73) bore se za drugo (izravan plasman) i treće mjesto (kvalifikacije za Ligu prvaka). Dva je kola do kraja, a za vikend Lyon gostuje kod Strasbourga (35 bodova) koji se s Caenom (37), Lilleom (35), Toulouseom (34) i Troyesom (32 boda) bori za ostanak.

Siguran putnik u drugu ligu samo je Metz, a Rennes (54), Saint-Étienne (52), Nice, Montpellier i Bordeaux (49 bodova) bore se za Europsku ligu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti