Obavijesti

Sport

Komentari 491

Hajdukova katastrofa u Puli: Istra im je utrpala tri komada!

Hajdukova katastrofa u Puli: Istra im je utrpala tri komada!
4

Hajduk je u Pulu došao kao favorit, a odlazi s porcijom od tri gola u mreži! Istra je odigrala najbolju utakmicu sezone protiv pretedenta na titulu. Ante Erceg zabio je dva gola svom bivšem klubu, dok je jedan u mrežu utrpao Galilea

U posljednjoj utakmici 19. kola HNL-a Istra 1961 je pred rekordnim brojem gledatelja na svom stadionu "Aldo Drosina" svladala Hajduk sa 3-0 (1-0).

Pokretanje videa...

Hajdukovci i 'Kada umrem umotan u bilo' 00:54

Pogotke za domaće postigli su Ante Erceg (29, 65) i Einar Galilea (53).

Obje momčadi od samog su početka susreta težile nadigravanju, a otvorena igra donijela je brojne prilike na obje strane. Ipak, do pogotka se čekalo do 29. minute, a tada je zabljesnuo najbolji strijelac Istre ove sezone, bivši napadač Hajduka Erceg. On se na lijevoj strani kaznenog prostora lakoćom oslobodio mladog Prpića i pogodio bliži kut Sentićeva gola.

Pula: Istra golom Ercega vodi protiv Hajduka 1:0

Velikog upliva na konačni rezultat imali su i događaji iz završnice prvoga dijela kada je Hajduk dva puta tresao mrežu domaćih, ali oba ta gola su poništena nakon poduže VAR provjere zbog zaleđa. Prvi nesuđeni strijelac bio je Melnjak koji je u 36. minuti glavom pospremio odbijanac od grede nakon udarca Mlakara. No, pregledom snimke ustanovljeno je kako je netko od igrača Hajduka bio u zaleđu u začetku akcije, odnosno prilikom Krovinovićeva ubačaja iz slobodnog udarca u kazneni prostor. Šest minuta kasnije Borevković je kaznio neuspješno istrčavanje Majkića na novi Krovinovićev ubačaj, ali tom prigodom Istrin vratar je u pokušaju "boksanja" lopte pogodio igrača Hajduka od kojega je lopta odbila na nogu Borevkovića koji je ostao u zaleđu.

Pula: SuperSport HNL, 19. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk

Početkom nastavka Istra je udvostručila prednost nakon prekida. Petrušenko je izveo korner, a Galilea ostao nečuvan na šest metara od Hajdukova gola i preciznim udarcem nogom zatresao mrežu.

Susret je bio i definitivno odlučen u 65. minuti kada je Hujber na desnom krilu pretrčao Melnjaka, ubacio prizemnu loptu na peterac gdje se Erceg bolje snašao od Simića i uz dosta sreće po drugi se put upisao u strijelce.

Istra 1961 je ostala šesta na ljestvici, ali sada ima 24 boda, tri manje od četvrtog Varaždina i petog Slavena Belupa, a pet više od sedme Lokomotive. Drugi Hajduk je, pak, ostao na 38 bodova, sedam manje uz utakmicu više od vodećeg Dinama, a četiri više od trećeg Osijeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 19. KOLO 17.10 , Aldo Drosina, Pula
Istra
Erceg 29', 65', Galilea 53'
3 : 0
Hajduk
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice u Puli! Istra je demolirala nemoćni Hajduk 3-0! Imali su Puležani puno sreće, ali sreća prati hrabre. Ante Erceg zabio je u 29. minuti protiv bivšeg kluba i proslavio. Splićani su zabili dva gola, strijelci su bili Melnjak i Borevković, no oba su poništena zbog zaleđa. To kao da je mentalno uništilo Splićane. U nastavku je istrčala neka druga momčad. Bez trke, agresije, želje i volje, djelovali su grogirano na terenu, samo je trebalo da ih netko nokautira. A to je napravio prvo Galilea pa potom i Erceg. 

Istra je tako došla na minus tri od četvrtoplasiranog Varaždina, a Hajduk opet zaostaje za Dinamom sedam bodova. 

Sve golove pogledajte OVDJE 

90'

Još četiri minute sudačke nadoknade.

85'

Evo i dvostruke promjene kod Hajduka. MIkanović i Kalinić ušli su umjesto Sahitija i Simića.

81'

Dvostruka promjena kod Istre. Hujber je izašao iz igre, zamijenio ga je Mlinar. Duvnjak je ušao umjesto Caseresa. 

80'

Ništa se ne događa na Aldo Drosini. Istra je svoj dio posla odradila i u miru čeka kraj. Hajduk je nemoćan, pokušava, ali apsolutno ništa ne može napraviti.

Komentari 491