Obavijesti

Sport

Komentari 30

Istrani prošli kroz Dragovoljac: Spektakl golova Ajaxova čuda

Istrani prošli kroz Dragovoljac: Spektakl golova Ajaxova čuda

Čini se da se ove sezone konačno utaborio u hrvatski nogomet i pokazao urugvajskom treneru Gonzalu Garciji da može ozbiljno računati na njega. Kada je ovako raspoložen, Hassane Bande je klasa

VIDEO

Nogometaši Istre na najbolji mogući način startali su u novu sezonu. S 3-1 pobijedili su povratnika u HNL Hrvatski Dragovoljac na Aldo Drosini u Puli pred 713 gledatelja, a briljantnu partiju odigrao je Hassane Bande (22).

POGLEDAJTE VIDEO: Navijanje uoči finala kupa

Pokretanje videa...

Demoni uoči finala Kupa 00:38

Istrani su se prošle sezone provukli, jedva spasili živu glavu i ostali u najjačem rangu hrvatskog nogometa pa im je pobjeda protiv izravnog konkurenta za ostanak u ligi došla kao novi dašak vjetra u jedra. Na krilima vrlo raspoloženog Bandea, igrača koji je u Istru stigao na posudbu iz juniorske momčadi Ajaxa još na zimu, Istrani su i bez bitnih prvotimaca poput Galilee, Joaa Silve, Daničića i Hujbera, nakon što im je najbolji igrač Šime Gržan otišao u Osijek, sjajno startali u prvenstvo.

Prošlu polusezonu neke utakmice igrao je u prvih 11, u nekima je ulazio s klupe, no čini se da se ove sezone konačno utaborio u hrvatski nogomet i pokazao urugvajskom treneru Gonzalu Garciji da može ozbiljno računati na njega. Kada je ovako raspoložen, Bande je klasa.

U susretu 1. kola Istra 1961 je na Aldo Drosini pobijedila Hrvatski Dragovoljac 3:1

Istra je do prednosti stigla već u 10. minuti, Bande je sjajno prošao po lijevoj strani dočekavši dubinsko proigravanje iz zadnje linije, driblingom se riješio Majstorovića i pogodio bliži kut. VAR je u ovoj situaciji ponovno zaškripio, čak četiri minute provjeravalo se je li u začetku akcije bilo zaleđa. Gotovo beskrajna provjera presudila je u korist domaćina.

U susretu 1. kola Istra 1961 je na Aldo Drosini pobijedila Hrvatski Dragovoljac 3:1

Samo sedam minuta kasnije bilo je 2-0. Krilni napadač Puljana postigao je oba gola, jedan ljepši od drugoga. Potonji svakako vrijedi izdvojiti, volej na prvu stativu sjeo mu je kao naručen.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Već do kraja prvog poluvremena bilo je 3-0, a mrežu je zatresao Bernardo Matić. Bio je najviši u šesnaestercu okružen cijelom obranom gostiju, izvrsno se snašao i glavom pogodio suprotni kut.

Pula: Predstavljeni novi igrači Istre 1961

Istrani su i u drugom dijelu bili bolji, Dragovoljac će morati još puno napredovati kako bi iole konkurirao u HNL-u. Nekoliko sjajnih akcija složili su domaćini pa tražili i penal, no VAR je pokazao da materijala nije bilo. Zatim je Mišković zatresao prečku iz slobodnjaka.

Golman Dragovoljca Šubarić bio je najzaposleniji igrač na terenu i premda je primio tri komada, odradio je dobru utakmicu. Pravo je čudo što Puljani nisu zabili i pet pogodaka.

A onda je Dragovoljac ipak stigao do počasnog gola. Strijelac je u 3. minuti sudačke nadoknade bio Mario Veljača.

Istrani su tako stigli do prve, uvjerljive pobjede i nalaze se na drugom mjestu iza Osijeka.

POGLEDAJTE I ČETVRTFINALE ARMAGEDONA: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'