Obavijesti

Sport

Komentari 3

Trčao 4. rezultat svih vremena: Ispred su Bolt, Blake i Johnson

Trčao 4. rezultat svih vremena: Ispred su Bolt, Blake i Johnson
1

Lyles je tim rezultatom popravio osobni rekord za čak 15 stotinki te stigao na četvrto mjesto ljestvice svih vremena. Brže od njega ovu su dionicu svladali samo Bolt (19.19) i Blake (19.26) te Johnson (19.32)

VIDEO

Na atletskom mitingu "Dijamantne lige" u Lausannei u petak postavljena su tri najbolja rezultata u svijetu ove godine, a najvredniji je onaj 22-godišnjeg američkog sprintera Noaha Lylesa koji je 200 metara trčao za 19.50 sekundi.

Lyles je tim rezultatom popravio osobni rekord za čak 15 stotinki te stigao na četvrto mjesto ljestvice svih vremena. Brže od njega ovu su dionicu svladali samo Jamajčanin Usain Bolt (19.19) i Yohan Blake (19.26) te Amerikanac Michael Johnson (19.32). 

Drugo mjesto zauzeo je Ekvadorac Alex Quinonez sa 19.87, a treće Kanađanin Andre de Grasse sa 19.92.

Poljak Piotr Lisek je pobijedio u skoku s motkom preskočivši 6,01 metara što mu je također novi osobni rekord, a ujedno i najbolji rezultat u svijetu ove godine, on je za jedan centimetar preskočio doseg Šveđanina Armanda Duplantisa. Drugi je u motki bio Amerikanac Sam Kendricks sa 5,95m, a treći Duplantis sa 5,81m.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odlična je bila i utrka na 1500 metara za atletičare u kojoj je na kraju slavio Kenijac Timothy Cheruiyot sa 3:28.77 ispred Norvežanina Jakoba Ingebrigtsena koji je sa 3:30.16 postavio novi osobni rekord, dok je treće mjesto zauzeo Ayanleh Souleiman iz Džibutija sa 3:30.79.

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja, hrvatska atletičarka Sara Kolak zauzela je 10. mjesto u Lauseanni s hicem od 56.19 metara. Kolak je prestupila u prve dvije serije, da bi u trećoj ostvarila jedini ispravan hitac, no on nije bio dovoljan kako bi izborila ulazak među osam najboljih i nastavak natjecanja u posljednje tri serije. Tih 56.19 metara je za 8.26 metara slabiji rezultat od najboljeg dometa 24-godišnje Ludbrežanke kojega je ostvarila prije 15 dana u Ostravi i kojim je ispunila normu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi od 27. rujna do 6. listopada, a čak 12.24 metara slabije od njezina rekorda mitinga kojega je postavila prije dvije godine. 

Pobijedila je Njemica Christin Hussong sa 66.59m ispred Australke Kelsey-Lee Barber sa 65.63m i Čehinje Barbore Špotakove sa 63.79m.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi