Obavijesti

Sport

Komentari 5

Istrin navijač iz redova Cibalije: Skidam kapu pulskim igračima!

Istrin navijač iz redova Cibalije: Skidam kapu pulskim igračima!
1

IVAN ZGRABLIĆ Jedan od kapetana Cibalije je veliki navijač Istre 1961 koja proživljava duboku krizu. Klub je čak i pred gašenjem, idućih bi dana trebao stići i rasplet. Cibalijin Zgrablić pohvalio je igrače pulskog kluba...

VIDEO

Cibalia je dvaput u četiri dana morala čestitati boljoj momčadi. U 180 minuta dvomeča protiv Istre 1961 izgubili su oba puta (1-4 i 2-3) uz gol razliku 3-7 i istovremeno zakomplicirali svoj prvoligaški status te ispali iz kupa u osmini finala u velikoj drami. 

Za jednog od kapetana vinkovačke momčadi to su uvijek posebne utakmice. Poznato je kako je Cibalijin defenzivac Ivan Zgrablić veliki navijač pulskog prvoligaša, ujedno i član navijačke skupine Demoni s kojom je svojevremeno pratio niz klupskih utakmica, što u Puli, što na daljim relacijama. 

U posljednje vrijeme niti u njegovoj Cibaliji nije najugodnija situacija, no daleko je gora u Istri. Klubu prijeti totalni kolaps ukoliko u sljedećih nekoliko dana ne dobiju nove vlasnike, spominju se Austrijanci i Švicarci, situacija je i dalje neizvjesna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Čujem se redovno sa igračima i prijateljima u klubu. Situacija je jako teška i pitanje je dana kada bi se sve moglo raspasti. Ipak, prema zadnjim informacijama klub je blizu prodaje i svi se nadaju će se to što prije srediti kako ne bi došlo do najcrnjeg scenarija - započeo je Zgrablić.

Poslije ispadanja iz kupa u utorak Ivan je otišao, kao i uvijek dosad, pozdraviti svoje prijatelje, navijače Istre 1961. Oni su mu prije toga skandirali.

- Oni već mjesecima upozoravaju na ovakvu situaciju i svi znaju da je jedini izlaz da dođe novi vlasnik. Sigurno da je najveći krivac Glover, ali isto tako mislim da grad Pula snosi krivicu jer prodaju klub, a taj koji ga kupi nema nikakvu garanciju da će uložiti određena sredstva.

Istra oduševljava u posljednje vrijeme na terenu. Momčad je to koja je uzela bod Dinamu, dobila Rijeku te u četiri dana dvaput pobijedila direktnog rivala za ostanak u elitnom društvu.

Posebno fascinira voljni moment igrača koji su već neko vrijeme bez plaće - iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje i bore se do krajnjih granica.

- Ma, stvarno dečkima treba skinuti kapu! Oni sami govore da su se posebno zbližili i da je atmosfera u svlačionici odlična. Postali su prava klapa i izvan terena i vjerojatno tu pronalaze dodatan motiv - kaže nam Ivan.

Igrači Istre do petka su slobodni poslije izleta u Vinkovce koji je zbog manjka financijskih sredstava do posljednjeg trenutka bio upitan, a Vinkovčani će nastaviti trenirati u nešto lošijoj atmosferi.

Za devet dana ih čeka slavonski derbi u Osijeku, a zadnje igre i rezultati ne djeluju baš uvjerljivo.

- Protiv Rudeša smo mogli puno ranije riješiti utakmicu i na kraju kad ne zabiješ, tako to biva u nogometu. Dođe kazna. Protiv Istre smo pak posve zakazali i tu stvarno ne znamo što nam se dogodilo ni dan danas. Pričali smo međusobno i mislimo da dosta osciliramo jer smo mlada momčad i fali nam iskustva. To je jedan od problema, ali siguran sam da ostajemo prvoligaši - rezolutan je Zgrablić za kraj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu