Obavijesti

Sport

Komentari 61

Ivane, hvala ti na svemu, dobro znamo koliko si dao Hrvatskoj i koliko si puta zaplakao zbog nje

Ivane, hvala ti na svemu, dobro znamo koliko si dao Hrvatskoj i koliko si puta zaplakao zbog nje

Znao nam je i zamjeriti neke sitne stvari, ali većinu vremena bili smo u odličnom odnosu. Otkrio je tako za 24sata da čeka prvo dijete, da otvara kafić u Sevilli, dao prvi intervju nakon potpisa za Barcelonu

VIDEO

Za točno tjedan dana, 29. rujna, bit će 15 godina otkako sam upoznao Ivana Rakitića. Plavokosi dječak je tada imao 17 i pol godina, njegov Basel je na Pecari u Širokom Brijegu igrao uzvratnu utakmicu Kupa Uefa. Bio je to njegov debi za švicarsku momčad, upoznao nas je Mladen Petrić.

Nije malo, znamo se 15 godina, odradili smo puno velikih intervjua. Još od Schalkea, Seville, Barcelone. Pričali smo o svemu i svačemu. Upozorio nas je Raketa i na Marija Gavranovića, koji mu je bio suigrač u Schalkeu. Rekao nam je kako je to igrač za hrvatsku reprezentaciju.

POGLEDAJTE VIDEO: Rakitićev oproštaj od 'vatrenih'

Pokretanje videa...

Rakitić 01:30

Znao nam je i zamjeriti neke sitne stvari, ali većinu vremena bili smo u odličnom odnosu. Otkrio je tako za 24sata da čeka prvo dijete, da otvara kafić u Sevilli, dao nam je prvi intervju nakon potpisa za Barcelonu 2014. godine.

Kad nije htio pričati, uvijek bi se korektno javio i poručio: Pajdo, ne zamjeri, bit će prilike'.

Upoznali smo mu i oca i majku, gotovo cijelu obitelj Rakitić. Nije demagogija, ta obitelj diše hrvatski i diše za Hrvatsku. U ovih smo 15 godina s Ivanom Rakitićem doista svašta prošli. Za Hrvatsku je dao sve, a toliko je puta i zaplakao zbog nje, svjedoci smo toga.

Zbog odabira Hrvatske dobivao je i prijetnje smrću. Švicarska mu je dala sve, bila je njegova zemlja, volio ju je i voli je, ali srce je odlučilo da obuče "kockice". Hvala Bogu da je bilo tako, dobili smo fenomenalnog igrača i sjajnog čovjeka.

U 12 je godina za Hrvatsku odigrao 106 utakmica, zabio je 15 golova, a pamtit će se oni ključni penali protiv Danske u osmini finala i Rusije u četvrtfinalu Mundijala 2018. godine.

Zbog promašenog penala protiv Turske u četvrtfinalu Eura 2008. godine danima je i tjednima bio u suzama. Tada je imao samo 20 godina, deset godina kasnije je zabio penale koji su ušli u povijest našega naroda.

Možda su ga neki podcjenjivali, možda ga nisu smatrali takvom igračkom klasom, a on je od 2010. godine do 2020. godine itekako pokazao klasu. Bio je klasa u Sevilli, klasa u Barceloni, klasa u hrvatskoj reprezentaciji.

Nema sumnje kako će ući u povijest kao legenda hrvatskog nogometa, kao jedan od naših najboljih veznjaka i najboljih igrača u povijesti. Ivane, hvala ti na svemu. Dogodine sa šalom i dresom na Wembley, ne sumnjamo da ćeš doći navijati za Hrvatsku na Euro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica