Obavijesti

Sport

Komentari 51

Ivanu Perišiću 'Vatrena krila': "Iznimna čast i dodatan motiv"

Klub navijača nogometne reprezentacije Uvijek vjerni dodijelio je "Vatrena krila" najsrčanijem reprezentativcu Ivanu Perišiću. Najveća mlada nada je Tin Jedvaj

VIDEO

Navijači hrvatske reprezentacije odabrali su najsrčanijeg igrača u protekloj godini. To je Ivan Perišić koji je šesti dobitnik nagrade "Vatrena krila" koju dodjeljuje Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni.

"Jedno vrijeme dosta osporavan, pa spriječen ozljedom, ovaj je igrač pokazao što znači braniti grb i boje reprezentacije. U Brazilu je bio jedan od naših najboljih igrača, a nakon toga u kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo u Francuskoj pokazao se kao nositelj igre i najbolji igrač naše reprezentacije", stoji u objašnjenju izbora.

Krilni napadač Wolfsburga i "kockastih" biranim je riječima iskazao zadovoljstvo na dodjeli nagrade u zagrebačkoj dvorani Matis.

- Iznimna mi je čast i dodatan motiv za rad što sam baš ja izabran u mnoštvu sjajnih igrača koje ima Hrvatska. Hvala mojoj obitelji, suigračima i stručnom stožeru bez kojih ova nagrada ne bi bila moguća. Nastavit ću i dalje ovako raditi, davati najbolje od sebe u svetom dresu reprezentacije - kazao je 25-godišnjak.

U analizi reprezentativne 2014. Perišić je izdvojio neuspjeh na brazilskom SP-u, dobar start u kvalifikacijama za Euro 2016. i nerede u utakmici protiv Italije u Milanu.

- Zadovoljan sam iako je ostao žal što u Brazilu nismo prošli skupinu. Očekivali smo da ćemo napraviti više, bilo je i malo nesreće. Kvalifikacije za Francusku počeli smo na odličan način i u ovoj 2015. samo ćemo finiširati u istom stilu. Žao mi je što su se u Milanu dogodili incidenti, onakva zbivanja kao u Italiji ne smiju se ponoviti, reprezentacija treba podršku i nadam se da će se smiriti situacija na relaciji navijači - HNS. Zasad smo vrlo zadovoljni učinjenim u tekućem ciklusu i, bude li sve po planu, plasirat ćemo se na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Osim nagradu najsrčanijem igraču, Uvijek vjerni dali su priznanje i najvećoj mladoj nadi Tinu Jedvaju te nagradu za životno djelo ili poseban doprinos hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji bivšem izborniku Slavenu Biliću.

"Koliko god je izbor Ivana Perišića bio neupitan, jednako tako većih dilema nije bilo niti oko izbora Tina Jedvaja za najbolju mladu nadu. Što se Slavena Bilića tiče, odluku da je on jedan od najboljih izbornika koje je imala hrvatska nogometna reprezentacija i da je ostavio vrlo dubok trag u reprezentaciji potvrdila je i vijest o proglašenju za najboljeg trenera turskog prvenstva u 2014. godini", objašnjava službena navijačka udruga hrvatske reprezentacije.

Prvu nagradu "Vatrena krila" dobio je Vedran Runje 2009., a naslijedili su ga Josip Šimunić (2010.), Darijo Srna (2011.), Mario Mandžukić (2012.) i Stipe Pletikosa (2013.).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'