Obavijesti

Sport

Komentari 49

Ivica Kostelić o nepravdi koju su napravili velikom Gipsu: Od baš svih, izostavili su samo njega

Ivica Kostelić o nepravdi koju su napravili velikom Gipsu: Od baš svih, izostavili su samo njega

Puno kasnije mi je ispričao da su naše olimpijske medalje bile vizija dečka koji je s parom skija na ramenu pješačio iz Begunja do Zagreba, napisao je Ivica Kostelić na Instagramu

VIDEO

Najbolji umirovljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić na društvenim je mrežama najavio premijeru dokumentarnog filma Pigmalionov efekt objavivši fotografiju sa sestrom Janicom i ocem Antom. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ante Kostelić

Pokretanje videa...

Ante Kostelić mirovina 01:00

Snimanje filma počelo je 2013. godine, u posljednjoj skijaškoj sezoni Ivice Kostelića, a godinu kasnije osvojio je srebrnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Najtrofejniji hrvatski trener, otac Janice i Ivice, poznatiji kao 'Gips', bio je jedan od onih roditelja koji je prepoznao talent svoje djece te im je omogućio da dosegnu maksimum. 

Koliko god su možda njegove metode bile 'samoubilačke', Kostelić nikada nije dopustio da strah prevlada kod Janice i Ivice koji su u konačnici ispisali povijest okrunivši se s deset olimpijskih medalja, osam svjetskih, 12 Malih kristalnih globusa, četiri Velika kristalna globusa kao i brojnih drugih postignuća. 

ARHIVA - Srebro u kombinaciji, povijesna olimpijska medalja Ivice Kostelića

Objavu Ivice Kostelića prenosimo u cijelosti: 

"Na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine, Hrvatski olimpijski odbor je prema običaju izdao službenu brošuru u kojoj predstavlja svoje vodstvo, natjecatelje, trenere i prateće osoblje. U toj brošuri svoje mjesto su pronašli svi članovi hrvatske olimpijske momčadi, od predsjednika do fizioterapeuta pa čak i kuhara. Od cijele delegacije u brošuri je izostavljen samo jedan čovjek: Ante Kostelić. 
Ta mala zgoda možda bi nam mogla baciti nešto bolje svjetlo na naknadnu degradaciju tog čovjeka u trenerskoj kategorizaciji istog odbora, ali sasvim se sigurno dobro uklapa u priču o zagrebačkom dečku zvanom "Gips", koji je neke davne zime pješačio od Begunja do Zagreba nakon što je svu ušteđevinu potrošio za kupovinu jednog para skija u tvornici "Elan". Puno kasnije mi je ispričao da su naše olimpijske medalje bile vizija dečka koji je s parom skija na ramenu pješačio iz Begunja do Zagreba*. 

"Dokumentarni film redateljice Ines Pletikos, kojeg ćete moći pogledati, prati posljednje sezone našeg tridesetogodišnjeg puta, ali uostalom, kao i cijela ta "pustolovna potraga za Gralom", priča je to ponajviše o mome ocu. Film je snimljen s mnogo duha i emocije pa gledatelj može bolje prodrijeti u višeslojnost priče i likova, a svjedočenja akterima bliskih ljudi nam otkrivaju puno nepoznatih zgoda koje vjerno sklapaju mozaik o Pigmalionu Anti Kosteliću."

"Zato vam, prije no što pogledate film, preporučujem da provjerite što je to "Pigmalionov efekt".

* Stigao je do mjesta Višnja gora gdje si je, nakon 80 kilometara pješačenja, uspio osigurati vožnju do Zagreba autostopom."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao